Gehavende Vitesse A1 neemt koppositie weer over tegen Meervogels.

Vitesse A1 heeft met nog drie wedstrijden te spelen pole position om het kampioenschap in de overgangsklasse binnen te slepen. Met drie vervangers had de ploeg geen problemen tegen de nummer laatst van de competitie, namelijk Meervogels A1. De wedstrijd eindigde in 10-21.

De ploeg van coaches Mario en Dennis moest haar spelers afstaan aan de selectie. Mede door veel blessuregevallen daar werden drie dames opgetrommeld. Hun vervangers lieten zien over de juiste capaciteiten te beschikken om het leven van de Zoetermeerders zuur te maken. Vanaf het eerste fluitsignaal zetten de Barendrechters Meervogels onder druk en daarom was al vrij snel duidelijk dat het geen lastige middag zou gaan worden voor de titelkandidaat.

Vitesse speelde volwassen en bleef rustig zoeken naar de juiste kansen. Het tempo van de Barendrechters was in verschillende fases in de wedstrijd moordend. Waar de ploeg vaak moeite heeft met een groot veld, was dat deze speelronde niet te zien. De ballen werden diep het vak ingebracht, waardoor de aanvallen meteen op schotafstand konden worden begonnen.

Omdat Achilles A1 de kraker tegen Valto A1 verloor met 16-15, bezet Vitesse A1 momenteel weer de eerste plaats. Vitesse staat op beide ploegen één punt voor. Naast Deetos A2 en Die Haghe A1 komt op de laatste speeldag Achilles A1 nog op bezoek.

Volgende week staat een tweeluik met de Dordtse vereniging Deetos op het programma. Eerst komt aanstaande zaterdag de A2 op bezoek. De bezetter van de zevende plaats in de competitie was in de eerste veldhelft een eitje voor de koploper, maar in de eerste zaalontmoeting overklasten de Dordtenaren hun Barendrechtse opponent. Vitesse zal de laatste strohalm tegen degradatie zijn voor Deetos A2, dus zij zullen gebrand zijn twee punten te pakken. De wedstrijd start om 12:45 uur.

De woensdag daarna (17 mei) staat de bekerfinale gepland, eveneens tegen Deetos. Ditmaal krijgt Vitesse echter te maken met Deetos A1, een ploeg die gedeeld eerste staat in de hoofdklasse. Die wedstrijd start op neutraal terrein in Etten-Leur om 20:30 uur.