Interview met Leo Visser, de nieuwe voorzitter van KV Vitesse.

Nou Leo, vertel eens iets over jezelf. Hoe ben je bij Vitesse gekomen? Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam-Zuid. Ik heb vroeger nog bij Thor gespeeld en na mijn trouwen, in 1990, zijn we naar Barendrecht verhuisd. Dat is het moment dat ik bij Vitesse ben gaan spelen. Ik heb toen een jaar in Vitesse 3 gespeeld en vervolgens nog een periode in het vierde. Hierna ben ik gaan fluiten en nu ben ik beoordelaar. Ik beoordeel niet heel veel meer, omdat mijn zaterdag heel druk is. En sinds kort heb ik het voorzitterschap op me genomen.

En dat brengt ons bij de volgende vraag. Dacht jij, Leo, toen jij de vacature zag van de voorzitter, ‘Zo dit is echt iets voor mij’? Nee, ik had zeker niet direct het ‘yes-gevoel’. Ik had wel voor mezelf zoiets van ‘jeetje, iemand moet dat toch gaan doen’. Willem stopte ermee en Willem is een goede vriend van me. Dit is ook geen functie die je zo even oppakt. Ik loop hier nu al een tijdje rond en ik ken de club ondertussen vrij goed. Voor mezelf had ik dan wel het gevoel van ‘Waarom probeer ik het niet?’ Ik had geen keiharde ‘voorzitter is mijn passie’-drive, maar ik zie genoeg mogelijkheden voor de club en ik heb heel veel zin deze op te pakken.

Je bent nu iets meer dan een maand bezig ,hoe bevalt het tot nu toe? Laat ik beginnen met het feit dat heel fijn is dat er zulke goede bestuursleden zitten. Met Grady, Eric, Walter en Mario hebben we een gemotiveerd team die van aanpakken weet. En dan een van de eerste dingen waarmee je dan in aanraking komt als nieuwe voorzitter, is bijvoorbeeld het vrijwilligersbeleid. We zijn hard aan het werk om dit op te zetten in de vereniging. Niet dat het nu niet al goed gaat, maar je ziet vaak dat je terugvalt op dezelfde mensen, terwijl heel veel mensen interesse hebben om iets te gaan doen binnen de vereniging. Zeker nu Walter en Mario dat oppakken, zijn we ook echt stappen aan het maken.

Nu noem je zo even het Vrijwilligersbeleid, wat zijn nog meer dingen waar jij en het bestuur zich op focussen? Iets dat op de korte termijn veel speelt, is de veldrenovatie. De Gemeente Barendrecht wil deze winter veld 1&2 renoveren. Dus dat vraagt nu heel veel aandacht. Een ander punt is dat we het korfbal binnen de vereniging willen ‘stroomlijnen’. We willen het professioneler aanpakken, zodat iemand die bijvoorbeeld momenteel in de D3 speelt, ook nog straks in de C-categorie zich kan gaan ontwikkelen met een bepaald spel en niet steeds aan het zoeken is. Bovendien hopen we jongere trainers te kunnen ondersteunen met meer begeleiding. Natuurlijk hebben we dan ook nog de Jeu de Boules hier rondlopen en het zou leuk zijn als we meer integratie hebben tussen de Jeu de Boules en de korfbal. Hierin komt terug dat iedereen belangrijk is op de club, en ik vind het belangrijk dat wij dat ook uitstralen.

De hierboven staande doelen zullen pas later goed zichtbaar zijn (op de veldrenovatie na dan). Als jij jezelf nu over een jaar ziet, dan heb je als het goed is je eerste bestuursjaar erop zitten, wat zie jij dan graag terug op de club. Goede vraag. Over een jaar zie ik graag terug dat de veldrenovatie succesvol is gegaan, dat het vrijwilligersbeleid op de rit staat en dat we een goede en vooral ook brede club mensen hebben staan die de kar kunnen trekken.

Hoe kijk je dan op de Grote clubactie? Het financiële aspect van een gezonde vereniging kan niet worden vergeten. De Grote clubactie is daar een goed voorbeeld van, dat is waar we meer mee kunnen doen voor de vereniging. Dit jaar ging al zo veel beter dan voorgaande jaren. Goede ideeën vergen vaak ook een beetje geld.

Dit is een vraag vanuit de vereniging: Hoe zit het met alle dingen rondom de zaal? Dat is een ingewikkelde kwestie. Het komt erop neer dat de zaal eigendom is van de Gemeente en de kantine is van de school, maar school heeft het dan weer uitbesteed aan een cateraar. Om doordeweeks dus de kantine te mogen gebruiken moeten we dit bespreken met de cateraar. Zoals je al merkt is het een complex geval waarbij veel belangen een rol spelen en binnenkort gaan we naar de school om duidelijke(re) afspraken te maken voor het komende jaar.

Nu zijn de serieuze vragen voorbij en dan heb ik nog wat persoonlijke vragen voor je.

Mocht je met iemand op de vereniging gratis mogen dineren, je zoon en dochter uitgesloten, wie zou je dan kiezen? Sebastiaan Berkman. We zitten voor mijn idee wel op een lijn en ik denk dat zo’n avond best gezellig zou kunnen zijn.

Sinterklaas of Kerst? Sinterklaas, omdat mijn broers en ik altijd Sinterklaas wilden spelen. Zwarte Piet en Sinterklaas was echt ons ding. Een van mijn broers had ooit zo’n grote surprise gemaakt op zolder, dat we die niet naar beneden kregen en dat we met z’n allen Sinterklaas moesten vieren op zolder.

Korfbal of korfbal fit? Korfbal. Ik heb en periode korfbal fit gedaan, maar het spel element van korfbal trekt mij toch meer.

Kolonisten van Catan of monopolie? Ik speel monopolie heel vaak met mijn zoon, maar ik vind de strategie die je moet gebruiken bij Kolonisten van Catan toch leuker om te spelen.