Een dramatisch spelend Vitesse A1 heeft in de derby tegen KCR A1 de punten in Ridderkerk gelaten. KCR was op alle facetten de betere ploeg. Vitesse poogde alle zeilen bij te zetten om toch nog in de wedstrijd te komen, maar legde simpelweg te zwak spel op de mat. Het werd 25-14.

Veertien doelpunten van Barendrechtse kant zijn sowieso al Vitesse-onwaardig. De Ridderkerkers speelden tactisch een goede wedstrijd door achter te verdedigen en door het plaatsen van alle spelers naast de steun het oplossen te vermoeilijken. Daarnaast kreeg de ploeg van coaches Mario en Dennis te makkelijk doelpunten om de oren. Vooraf afgesproken scherpte rond de paalzone was ver te zoeken, waardoor KCR de wedstrijd al snel in de tas had.

Vitesse is niet bepaald goed uit de winterstop gekomen. Van de laatste vijf duels verloor de ploeg er vier. Ook de monsterscores van de eerste seizoenshelft worden bij lange na niet meer gehaald. Met nog twee duels is de Barendrechtse formatie uitgespeeld. Koploper Achilles A1 is al geruime tijd uit zicht geraakt en degradatie is, mede door een sterke start van de competitie, al niet meer mogelijk. Het lijkt er dus op dat Vitesse de competitie als middenmoter eindigt.

Volgende week kan Vitesse wél de derde plek in de poule veiligstellen. TOP Arnemuiden komt op bezoek. In de vorige ontmoeting speelde Vitesse misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, door met 25-37 te zegevieren. Garanties zijn er echter niet meer voor het sukkelende Vitesse. De wedstrijd in de Bongerdhal begint om 16:45 uur.