Afgelopen zaterdag stond de volgende topploeg uit de poule Vitesse te wachten. Vitesse wachtte namelijk een uitwedstrijd in Kinderdijk tegen de runner-up uit de poule Kinderdijk. Vergeleken met de wedstrijd tegen Maassluis van vorige week speelde Lisa van der Schelde op de plek van de geblesseerde Lisanne Boddé.

Waar Vitesse vorige week kansen rook om te kunnen stunten, hoopte Vitesse tegen Kinderdijk deze kansen daadwerkelijk in winst om te kunnen zetten. Dat het een lastige wedstrijd zou worden bleek wel uit het feit dat Vitesse de vorige wedstrijd met liefst 16-25 afgedroogd was. In de periode tussen de twee wedstrijden tegen Kinderdijk is Vitesse echter gegroeid en werd alleen vorige week van Maassluis verloren.

De eerste helft was duidelijk te zien dat Kinderdijk niet voor niks op een tweede plaats staat. Middels lange aanvallen met een hoop rebounds hoopte Kinderdijk de wedstrijd vroegtijdig naar zich toe te trekken. Met name de heren van Kinderdijk hadden hun vizier van afstand op scherp staan en lieten Kinderdijk uitlopen naar een voorsprong van 6 punten. Vitesse kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kreeg steeds meer controle over Kinderdijk. De achterstand bij rust was dus ook al weer kleiner: 12-8.

Ook deze wedstrijd kwam Vitesse weer goed uit de kleedkamers en gaf direct een signaal af dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. Het lukte Vitesse steeds meer om aanvallende rebounds te pakken. Langzaam maar zeker werd de achterstand gedicht en ging Vitesse in de overwinning geloven. In de absolute slotfase gebruikte Pieter Korteweg enkele tactische wisselingen die achteraf de overwinning opleverden. In de laatste minuut wist Vitesse namelijk de winnende treffer binnen te schieten en floot de scheidsrechter bij een 21-22 stand af.

Opnieuw een wedstrijd waar Vitesse van een achterstand van 6 doelpunten terug wist te komen. Gelukkig werd het harde werken van Vitesse ditmaal wel beloond en konden er weer 2 punten bijgeschreven worden. Maassluis werd door onze overwinning kampioen. Met 11 gewonnen wedstrijden de terechte kampioen. Vitesse bezet momenteel de 3e plek op de ranglijst samen met ODO. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ACKC. De thuiswedstrijd werd nog jammerlijk gelijkgespeeld met 14-14. Tijd voor revanche! De wedstrijd start om 17:45 uur in Almkerk.