Koningsspelen 20 april

Donderdagochtend 20 april stond er voor vier basisscholen in Barendrecht alvast de Koningsspelen op het programma. De leerlingen kregen meerdere clinics aangeboden van verschillende sporten. Ook wij als korfbalvereniging Vitesse hebben een aantal clinics gegeven. Rond de klok van half 9 was de opening van de Koningsspelen bij atletiekvereniging CAV Energie. Waarna de dag was ingedeeld in 2 blokken, met per blok 3 clinics van 25 minuten.

Tijdens het eerste blok kregen we telkens een mix van de vier basisscholen, waarbij de leerlingen uit de groepen 5 en 6 mochten komen. De drie clinics in de ochtend kende telkens eenzelfde opbouw, zodat er meerdere aspecten van het korfbal aan bod kwamen. We begonnen met een groot tikspel, wat toch een drukte gaf met 30 leerlingen per keer. Echter mocht dit de pret zeker niet drukken, want de kinderen gingen enthousiast van start. Nu vraagt u zich misschien af wat tikkertje met korfbal te maken heeft, maar we hebben er natuurlijk een leuk korfbalaspect aan toegevoegd. Zodra je getikt was, moest je zo snel mogelijk naar een korfbalpaal rennen en hierin proberen te scoren, lukte dit? Dan mocht je weer terug het tik veld in. Vervolgens werd de groep in tweeën gedeeld en gingen we naar de korfbalpalen toe. Hier werd een klein beetje uitleg gegeven over het gooien en vangen, waarna we snel aan de slag gingen met wat overgooien, maar vooral met lekker veel doelpunten maken. Al gauw werd de korf meerdere keren gevonden en ging het scoren al erg goed.

Maar om het nog wat leuker te maken voegde we er wat competitie-elementen aan toe, welk groepje scoort er als eerste samen 5 doelpunten?! Fanatiek werden de kinderen zeker en al gauw had de eerste paal 5 doelpunten gescoord, superknap natuurlijk, want het meer en deel van de kinderen had vrijwel nooit gekorfbald! We eindigde de clinics met een groot partijtje, maar dan wel net iets anders dan normaal. Alle kinderen gingen namelijk tegen ons, de begeleiders van de clinics (en ja we waren maar met 3 man ;-)). De scholen speelde goed samen en we kregen het erg lastig om het partijtje te kunnen winnen.

Tijdens het tweede blok waren de kinderen uit de groepen 7 en 8 aan de beurt. Hier hebben we de opbouw een heel klein beetje aangepast, maar ook hier zijn we van start gegaan met het tikspel. Vervolgens begonnen we met het schieten op de korfbalpalen en hebben we veel wedstrijdjes gedaan. Eerst hoorde je als paal bij elkaar en moest je zo snel mogelijk 5 doelpunten maken samen. Daarna werd er ook een competitie onderling bij de palen gemaakt. Wie van de 3 scoort het eerste 3 doelpunten. Onderling lag de strijd hoog en de doelpunten vlogen om onze oren. Bij de groepen 7 en 8 voegde we ook nog de doorloopbal toe aan de clinic. Gelukkig hadden we in de meeste groepen wel een korfballer zitten, die ons goed kon helpen met het uitleggen van zo’n doorloopbal, want laten we wel wezen, het is toch een beetje een raar iets hoor zo’n doorloopbal! Gelukkig hadden de meeste kinderen dit ook al snel onder de knie, waardoor de doelpunten weer om onze oren vlogen. Die 25 minuten vlogen voorbij, dus sloten we ook hier de laatste 5 minuten af met een groot partijtje, kinderen tegen de leiding!

Wij vonden het superleuk om de clinics te mogen geven aan alle kinderen en we zagen gelukkig ook dat de kinderen het enorm naar hun zin hadden. Via deze weg willen we ook graag de organisatie, Marlyne In&Outdoor, enorm bedanken voor de mogelijkheid tot het geven van de clinics. Het was allemaal super geregeld en we hebben met alle kinderen een mooie dag gehad!

Bedankt aan alle kinderen en Marlyne In&Outdoor, wij vonden het erg leuk.

Martijn, Ewout en Lisette

P.S. Heb jij een clinic bij ons gevolgd, en lijkt het jou wel leuk om misschien te gaan korfballen, kom dan een keertje mee trainen met een van onze teams! Heb je interesse, mail dan even naar ctz@kvvitesse.nl!