Koploper Vitesse A1 doet opnieuw goede zaken

Vitesse A1 heeft afgelopen zaterdag een stap dichterbij de titel gezet. In Rhoon werd met 19-25 gezegevierd tegen RWA A1. Hierdoor behoudt de Barendrechtse ploeg een voorsprong van een punt op runner-up Achilles A1.

Voor de ploeg van coaches Mario en Dennis stond een affiche op het programma met enige historie. RWA geldt voor de huidige lichting als een heuse angstgegner; in de C1 en B1 stal de Rhoonse ploeg meermaals de punten. Ook dit seizoen is al gebleken dat de ploeg een reuzendoder is. Het enige punt dat Achilles A1 verloor, was op het sportpark van RWA (18-18, red).

Vitesse begon wat slapjes aan de wedstrijd. RWA kon bijblijven, waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan in de beginfase. Toch sloeg Vitesse een gaatje, mede door het grote aantal aanvallende rebounds. Iedere heer had in lengte over op zijn directe tegenstander, waardoor er een schiettent ontstond. De Barendrechters konden blijven vuren tot de bal het mandje vond.

Het enige wat de voor de kijker amusante wedstrijd dupeerde, was het optreden van de scheidsrechter. Hij begon vanaf minuut één met warrig fluiten, waar hij tot het eindsignaal niet mee ophield. Hij trok zelfs nog een zeer dubieuze gele kaart voor een Vitesse-heer. Vijftien minuten voor tijd liep hij naar de bank van RWA om te vragen of hij af mocht fluiten. RWA wilde dit niet, dus vervolgde hij met waarschijnlijk veel tegenzin de wedstrijd. Uiteindelijk floot hij plotseling acht minuten voor tijd de wedstrijd af, wat tot veel verwarring leidde op het veld.

Volgende week komt Valto A1 op bezoek, een ploeg die op 2 punten van Vitesse staat. In de heenwedstrijd won Vitesse met 14-21. Die wedstrijd begint al om half 10. Tussendoor staat nog het bekertreffen met Sporting Delta A1 in de agenda. De halve finale van de beker begint om half 8 op sportcomplex Gravensingel.