Lintjesregen 2017 Milene heeft een koninklijke onderscheiding

Burgemeester Van Belzen heeft woensdagochtend 26 april 2017 bij zes Barendrechters een koninklijke onderscheiding opgespeld en Milene Van der Wilt-Groeneveld was een van hen. De burgemeester sprak lovende woorden die het bestuur van harte ondersteunt.

“Mevrouw M. van der Wilt-Groeneveld heeft jarenlang korfbal gespeeld en verzorgde het wedstrijdsecretariaat voor de D, E en F-teams. Toen zij er in 2001 achter kwam dat er in Barendrecht een grote behoefte was aan korfbal voor mensen met een beperking (G-korfbal), startte zij zonder aarzelen met het opzetten van een G-afdeling bij korfbalvereniging Vitesse. Al 16 jaar verzorgt zij elke maandagavond de training voor Vitesse G1 en begeleidt en coacht zij het team bij wedstrijden. Zij neemt de spelers serieus en weet hen allemaal op waarde te schatten. Zij kijkt verder dan de beperkingen en ziet de kwaliteiten die de spelers hebben.

Omdat mevrouw Van der Wilt en haar team van trainers en begeleiders het beste in de spelers naar boven weten te halen, hebben verschillende spelers het korfbal zo goed onder de knie gekregen dat het mogelijk werd met 2 teams deel te nemen aan de G-competitie. Een prachtig resultaat waaraan de spelers veel plezier beleven. Voor het G-korfbal was mevrouw Van der Wilt niets teveel: naast het trainen en coachen komt zij op voor de belangen van de spelersgroep binnen de vereniging, regelt zij scheidsrechters voor de competitie, woont districtsvergaderingen bij, organiseert het eigen G-korfbaltoernooi, volgde cursussen en maakt het mogelijk dat de G-spelers kunnen deelnemen aan allerlei clinics en groepsuitjes. Begeleiders zijn door de jaren heen gekomen en gegaan, maar mevrouw Van der Wilt was de constante factor en is erg geliefd bij de spelers. Ouders en verzorgers van de spelers hebben veel waardering en respect voor de manier waarop zij omgaat met de groep. Aan het einde van het seizoen 2016-2017 draagt zij het stokje over”

Tekst: BarendrechtNu.nl (Link)

Foto’s: Jordi Menheer (Link)