Vitesse A1 heeft de derde wedstrijd in de hoofdklasse opnieuw verloren. Op bezoek bij Groen Geel werd het vanaf minuut één dermate onder druk gezet dat het geen aanspraak maakte op de overwinning. De wedstrijd eindigde in maar liefst 41-13.

In de vorige twee wedstrijden was het begin van de Barendrechters nog veelbelovend. In Wormer maakte de thuisploeg echter meteen duidelijk dat er niets te halen was. Veel fouten in de beginfase van Barendrechtse kant gingen samen met goed spel van Groen Geel. Aanvallend kon Vitesse geen vuist maken, mede door veel plaatsfouten.

Na rust liet Groen Geel andermaal zien dat het tot de beste ploegen van Nederland behoort. Met een maniakaal schotpercentage gaf het Vitesse geen kans en het was vaak een wonder als de aanval niet was afgesloten met een doelpunt. Met de fysieke gesteldheid van Groen Geel domineerde de ploeg tevens de paalzone. De ploeg van coaches Mario en Dennis bleef nog wel doorgaan tot het bittere eind, maar het mocht uiteraard niet baten.

Volgende week heeft Vitesse een nieuwe kans om met twee punten aan de haal te gaan. Om 12:45 uur komt nummer 7 PKC A1 op bezoek. Tussendoor neemt Vitesse A1 het nog op tegen KOAG A1. In de tweede ronde van de beker – de eerste ronde hoefde de ploeg niet te spelen – gaan de Barendrechters op jacht naar de tweede bekerfinale op rij. De wedstrijd in Krimpen aan de IJssel begint om half 8.