Monsterscore houdt Vitesse A1 in titelrace

De eerste ontmoeting van Vitesse A1 met Deetos deze week is afgelopen zaterdag uitgelopen in een heuse korfbalshow. De Barendrechters behielden de koppositie door met maar liefst 38-19 de Dordtenaren opzij te zetten.

Vitesse begon uitmuntend aan het duel. Zowel aanvallend en verdedigend was de ploeg Deetos de baas. De ploeg van coaches Mario en Dennis scoorde er lustig op los. Omdat er over verschillende schijven kansen konden worden gecreëerd, wist Deetos geen raad met de offensieve dreunen die Vitesse keer op keer uitdeelde. Ook defensief hield het de deur dicht. Dat leidde na een paar minuten al tot een 10-2 voorsprong.

Vitesse ging rusten met een 22-7 stand. In de kleedkamer volgden loofbetuigingen, maar de ploeg wilde doorknallen. De grens van veertig goals was zeker haalbaar, ook omdat bij de bezoekers werkelijk alles mis ging. Vitesse bleef vol gas geven, maar door een flinke regenbui stokte de doelpuntenproductie. Deetos werd wat beter, maar Vitesse stortte defensief in elkaar. De 12 tegendoelpunten in de tweede helft waren grotendeels onnodig, maar door zelf ook nog door te blijven scoren, kwam de eindstand van 38-19 op het scorebord.

Volgende week gaat de Barendrechtse koploper op bezoek bij Die Haghe A1. De vorige ontmoeting eindigde in 20-17 in het voordeel van Vitesse. De wedstrijd in Den Haag start om 12:30 uur. Tussendoor gaat Vitesse het in de bekerfinale opnemen tegen Deetos A1. De wedstrijd in Etten-Leur begint om 20:30 uur.