Na de mooie uitoverwinning tegen Kinderdijk volgde een rommelige trainingsweek. Op de donderdagtraining blesseerde Lisette Mikkers zich. Hierdoor kon zij helaas niet meespelen in de wedstrijd van zaterdag tegen ACKC. Haar plek werd overgenomen door Anne Luijendijk. Dit betekende direct haar basisdebuut in Vitesse 1. Een knappe prestatie op slechts 16-jarige leeftijd!

De wedstrijd startte rommelig en beide ploegen konden de korf maar moeilijk vinden in de beginfase. Na 15 minuten spelen stond er dan ook slechts een 2-1 score op het scorebord. Zoals zo vaak dit seizoen volgden de doelpunten van Barendrechtse zijde in de daaropvolgende fase heel snel achter elkaar. Binnen 5 minuten liep Vitesse uit naar 2-6 en leek de wedstrijd vroeg te willen beslissen. Met name het goede verdedigen van Vitesse viel eigenlijk de hele wedstrijd op. Op 8 posities werd kort verdedigd en ACKC had het hier duidelijk moeilijk mee. Uiteindelijk wist Vitesse ACKC zelfs op 11 doelpunten te houden.

Via een 4-10 tussenstand werd de rust bereikt met een 6-11 stand. Het verschil met de vorige wedstrijd (14-14) was groot. Destijds had Vitesse het lastig met ACKC. Maar de ploeg van Pieter Korteweg is gegroeid, want zaterdag had Vitesse de wedstrijd helemaal in handen. Aanvallend waren er nog te veel aanvallen met slechts één schotpoging, maar verdedigend had Vitesse vrijwel de hele wedstrijd de controle in handen.

Vitesse moest de eerste minuten na rust aangrijpen om de wedstrijd definitief te killen. Helaas was het juist ACKC dat beter uit de kleedkamers kwam en er weer een wedstrijd van leek te maken: 8-11. Opnieuw had Vitesse slechts 10 minuten nodig om uit te lopen naar 8-18. Tekenend voor een jonge ploeg.

Ondanks de kansen lukte het Vitesse niet om boven de 20 goals te komen. ACKC maakte de stand nog wat draaglijker door de laatste drie goals te maken. In de slotfase kreeg Anne een welverdiende applauswissel en kwam er met Sharlynn van Genderen opnieuw een debutante het veld in. Met 11-19 floot de scheidsrechter uiteindelijk af.

Opnieuw een mooie overwinning die laat zien dat Vitesse groeiende is. Met deze overwinning is degradatie definitief uit het zicht. Na 4 wedstrijden stond Vitesse onderaan in de poule. In de 8 wedstrijden daarna werd enkel nog maar van ongeslagen kampioen Maassluis verloren. Een geweldige inhaalrace die ons op een uitstekende 3e plek in de poule brengt. Komende zaterdag speelt Vitesse een thuiswedstrijd tegen ONDO. De eerste wedstrijd werd een duidelijke 22-25 overwinning voor Vitesse. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden waarin Vitesse de huidige vorm maar wat graag door wil trekken met het oog op de veldcompetitie. De wedstrijd start om 19:30 uur in de Bongerdhal.