Vitesse A1 bereikt bekerfinale na overheersing op Dordtse gronden

Vitesse A1 heeft afgelopen woensdagavond ten koste van de weerloze A1 van Sporting Delta de bekerdroom levend gehouden. De Barendrechters kwamen uitstekend voor de dag en walsten over de zaalopponent heen (11-24). De andere finalist is Deetos A1. De Dordtenaren wonnen met 17-27 op bezoek bij Fortis A1.

Vitesse begon scherp aan de wedstrijd. De ploeg wist wat er op het spel stond en wie de uitdager was. In de zaal werd in de allereerste ontmoeting verloren, wat werd rechtgetrokken in de tweede confrontatie. Sporting Delta was geen schim van de ploeg die in de zaal zo lang meedeed in de strijd om de titel. De Barendrechters kregen kans na kans en hielden defensief de tegenstander in de tang.

Het weer massale legioen uit Barendrecht zag geen spannende wedstrijd. Bij rust was de voorsprong al zodanig opgebouwd dat Sporting Delta met weinig motivatie uit de kleedkamer kwam. Vitesse heerste ook in de tweede helft en speelde de wedstrijd volwassen uit. De focus kon gedurende de tweede helft al gedeeltelijk naar de misschien wel nog belangrijkere wedstrijd van deze week.

Aanstaande zaterdag komt namelijk Valto A1 op bezoek. De nummer drie van de poule doet ook nog mee in de titelstrijd, dus het zal een hete ochtend worden. Aangezien later die dag de Korfbal League-finale wordt gespeeld, start de wedstrijd al om half 10 op de Bongerd. Vitesse A1 zal dan proberen de koppositie te behouden en de kans op de dubbel te vergroten.