Vitesse A1 heeft zaterdag een onaangenaam welkom in de hoofdklasse gekregen. Op bezoek bij Deetos A1 werd de ploeg overlopen en het kon niet voorkomen dat de Dordtenaren voor een afstraffing zorgden (26-12).

De Barendrechters nemen het dit jaar op tegen diverse grootmachten uit Nederland. In de seizoensouverture tegen Deetos greep de ploeg van coaches Mario en Dennis brutaal de voorsprong (2-3), maar dit leek voor Deetos een wake-up call. Deetos haalde een hoog percentage en sloeg een gat met de uitploeg. Deze fase ging samen met enkele zwakke minuten van Vitesse, waarin vrijwel geen kans werd gecreëerd en menig ballen in de handen van de tegenstander werden geplaatst.

Het massaal opgekomen legioen uit Barendrecht zag nog enkele frivole hoogstandjes van beide ploegen, maar de spanning in de wedstrijd was snel verdwenen. Deetos bleef scoren en Vitesse kon deze scoringsdrift niet bijbenen. Deetos sluit door deze overwinning het weekend direct af als lijstaanvoerder.

Vitesse A1 neemt het volgende week op tegen DSC A1: een ploeg die de Barendrechters vorig jaar in de zaal ook al troffen. Beide ontmoetingen met de Eindhovenaren waren destijds ongekend spannend, maar de ploeg uit de Lichtstad trok tweemaal aan het langste eind. Vitesse zal dit zaterdag willen voorkomen om de weg uit de gevarenzone in te zetten. De wedstrijd begint om 10:45 uur op de Bongerd.