Vitesse A1 doet wat het moet doen tegen stugge A1 van KVS

Vitesse A1 heeft goede zaken gedaan bovenin de overgangsklasse. KVS A1 kwam op bezoek en hield lang stand, maar moest uiteindelijk toch met 22-15 buigen. De Barendrechters blijven hierdoor één punt achter op  koploper Achilles A1.

De Scheveningers begonnen ijzersterk aan het duel. Binnen een mum van tijd stond de ploeg op een comfortabele 2-5 voorsprong. De ploeg haalde een hoog schotpercentage en creëerde ook gevaarlijke kansen rond de paal. Vitesse had hier in de beginfase geen antwoord op.

Na een korte time-out keerde Vitesse het tij. De wedstrijd kantelde en Vitesse maakte zeven opeenvolgende doelpunten, waardoor de rust naderde met een stand van 9-5. Toch bleef KVS veerkrachtig en zo kwamen de Scheveningers terug in de wedstrijd. De rust werd ingefloten met een 9-9 stand.

Vitesse kwam goed uit de kleedkamer. De ploeg van coaches Mario en Dennis wist weer een grote voorsprong te pakken. Ondanks dat KVS bleef vechten voor wat het waard was, haalde Vitesse de wedstrijd binnen. Frustraties na afloop bij de uitploeg zorgden nog voor een vervelende sfeer, maar de Barendrechters lieten zich niet gek maken.

Vitesse A1 is de komende twee weken vrij. Op 6 mei neemt de ploeg het op tegen De Meervogels A1. Vorige keer eindigde de wedstrijd in een 21-15 overwinning in het voordeel van de Barendrechters. Ook De Meervogels zullen gebrand zijn punten te pakken, aangezien de nummer zeven van de competitie nog vecht tegen degradatie. De wedstrijd in Zoetermeer begint om 12:30 uur.