Vitesse A1 heeft voor het eerst deze veldcompetitie een wedstrijd verloren.  Valto A1 kwam op bezoek en wist met ruw spel het technische vermogen van de Barendrechters te ontmantelen. De fysieke wedstrijd eindigde in 13-18 in het voordeel van de ploeg uit De Lier.

Vitesse bracht een gehavend team voor de dag. Spelers Robin en Esmeralda vulden lege plekken in bij Vitesse 1. Hun plekken werden ingenomen door spelers uit de B1 en A2. In de vorige wedstrijd in De Lier ging het er hard aan toe. Het harde spel van Valto bracht ook ditmaal Vitesse in de problemen. De vier bonkige heren maakten goed gebruik van hun kracht. Daardoor pakten ze rebound na rebound. De doelpunten vielen hierdoor gemakkelijk.

Het percentage van de Barendrechters was slecht. Makkelijke kansen werden niet afgerond en dus pakte de uitploeg een voorsprong die het gedurende de wedstrijd niet meer weggaf. Valto provoceerde, deelde beuken uit en schreeuwde de stem schor. De overwinning was een zeer terechte; Valto was vanaf minuut één de betere partij.

De Barendrechters hebben een week om zich van de blamage te herstellen. Volgende week komt KVS A1 op bezoek. De vorige ontmoeting eindigde in een 16-20 overwinning voor Vitesse. De ploeg zal opnieuw klaar moeten worden gestoomd voor een heet potje. De wedstrijd begint om 12:45 uur.