Mede dankzij een ontketend Meervogels is Vitesse A1 er niet in geslaagd een overwinning te boeken op de degradatiekandidaat De Meervogels. Het werd 26-24 in Zoetermeer.

Beide ploegen startten uitstekend aan de wedstrijd. Door snelle goals hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Het was Vitesse dat de eerste voorsprong in de wedstrijd pakte. Toch beet De Meervogels zich stug vast in de huid van Vitesse, waardoor de Barendrechters geen genadeklap konden geven.

Daardoor kreeg De Meervogels steeds meer het idee dat er wat te halen was in de wedstrijd. Door de strijdlust na rust nog een tandje op te voeren, namen de Zoetermeerders de voorsprong in de wedstrijd over. De ploeg van coaches Mario en Dennis slaagde er niet in om dit, ondanks een slotoffensief, om te zetten in Barendrechts voordeel.

Zo boekte De Meervogels een razend belangrijke overwinning in strijd tegen degradatie. Het liep een punt uit op concurrent KCR A1, de ploeg waar Vitesse volgende week op bezoek gaat. In de Ridderkerkse heksenketel zal KCR gebrand zijn om de volle buit te pakken om degradatie af te wenden. Het duel in De Fakkel begint om 15:30 uur.