Vitesse A1 lijkt afgehaakt in de titelstrijd na een pijnlijke nederlaag tegen Deetos A2. Zowel KVS A1 als Vitesse A1 verloor en zo pakt koploper Achilles A1 een voorsprong van vijf punten op de concurrentie. Het werd 27-28 in de Bongerdhal.

Vitesse begon de wedstrijd tegen Deetos uitstekend. Door snelle doelpunten in de beginfase leek het een makkelijke middag te worden voor de thuisploeg. Ook Deetos bleef echter meescoren, waardoor er toch nog enige spanning in de wedstrijd bleef. De Dordtenaren profiteerden uitstekend van een mindere fase van Vitesse, waarin de stand gelijk getrokken werd.

Wat volgde was een voor de neutrale kijker fantastische wedstrijd. Beide ploegen bleven scoren en hielden elkaar prima in evenwicht. Ook in de slotfase steeg de spanning tot het kookpunt. Vitesse leek in deze fase het hoofd het best koel te houden en pakte een voorsprong van drie doelpunten. De uitploeg probeerde aan de hand van wisselspelers de wedstrijd in zijn voordeel om te zetten , en dat lukte. Deetos trok in extremis de razend belangrijke punten binnen in de strijd tegen degradatie.

Voor Vitesse is het gat met Achilles met vijf punten een pijnlijke. Het kampioenschap lijkt uit zicht, ook al wacht Achilles nog een zwaar programma in de competitie waarin iedereen punten van elkaar lijkt te snoepen. Daarom zal Vitesse A1 ook volgende week gefocust in het veld moeten staan, als hekkensluiter Vriendenschaar A1 op bezoek komt. Met twee punten zal de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam de laatste strohalm willen pakken. De wedstrijd begint om 17:15 uur in de Bongerdhal.