Vitesse A1 verliest bekerfinale van loepzuivere Deetos A1

Vitesse A1 heeft afgelopen woensdagavond in Etten-Leur aan het kortste eind getrokken in de bekerfinale. Deetos A1 was met maar liefst 35-25 te sterk voor de overgangsklasser. Toch kostte het de nummer 2 uit de hoofdklasse wel enige moeite.

De entourage rondom de wedstrijd was perfect. Supporters uit Barendrecht en Dordrecht verzamelden zich massaal achter de geplaatste hekken om geen minuut van het bekertreffen te missen. Vitesse pakte vrij vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Deetos speelde nonchalant en daar maakte Vitesse gebruik van door fel in de duels te zijn. Toch maakte de ploeg van coaches Mario en Dennis enkele schoonheidsfoutjes in de verdediging die Deetos genadeloos afstrafte. Daardoor kon Vitesse niet uitlopen in de beginfase. Naarmate de rust naderde, nam Deetos het heft in handen. Een sterke fase van de Dordtenaren leidde tot een achterstand voor de Barendrechters, maar Vitesse hield de schade beperkt. De ploegen gingen rusten met een 16-14 stand.

Na de rust werd het niveauverschil groter. Deetos leek wat meer in de wedstrijd te komen en schoot een dermate hoog percentage dat het gat tussen beide ploegen groeide. Vitesse bleef aanvallend doorknallen en bereikte uiteindelijk een prima doelpuntenaantal, maar de aanvallende kwaliteiten van Deetos gingen gepaard met defensieve fouten aan Vitesse-kant. Toch kan Vitesse tevreden terugkijken op de bekerfinale. De ploeg zal in ieder geval niet met een slecht gevoel richting de een na laatste wedstrijd van de competitie gaan.

Aanstaande zaterdag gaat de ploeg namelijk op bezoek bij Die Haghe A1. Een stugge tegenstander, zoals in de vorige ontmoeting is gebleken. Die Haghe maakte het concurrent Achilles A1 vorige week ook nog knap lastig. De wedstrijd begint om 12:30 uur.