Vitesse A1 is er in geslaagd om De Meervogels A1 aan de kant te zetten. Na een grote voorsprong in de rust kwam de ploeg uit Zoetermeer nog dichtbij, maar Vitesse trok aan het langste eind. Het werd 24-21.

Vitesse startte sterk en dat leidde meteen tot een riante voorsprong voor de thuisploeg. De Meervogels kon het hoge tempo niet bijbenen, waardoor Vitesse relatief eenvoudig de voorsprong behield. Toch was het spel in de eerste helft niet oogstrelend: aanvallend bleven grote mogelijkheden onbenut.

Na rust stortte de Barendeechtse formatie in. De Meervogels knokte zich terug in de wedstrijd, en met succes. Het pakte zelfs stiekem even de voorsprong. Toch was het de ploeg van coaches Mario en Dennis die het tij keerde en de wedstrijd weer in Barendrechts voordeel omzette. Om de overwinning daadwerkelijk uit het vuur te slepen werden de Vitessenaren geacht een heuse teamprestatie op de mat te leggen. Na een goed herstel in de slotfase bepaalden de Barendrechters de eindstand op 24-21.

Volgende week staat de wedstrijd tegen KCR A1 op het programma: voor velen de wedstrijd van het jaar. Het zijn de confrontaties die in veel opzichten dubbel tellen. De scheidsrechter fluit om 16:45 uur in.