Vitesse A1 is er in geslaagd een lastige overwinning op nummer laatst Vriendenschaar te boeken. In een moordend hoog tempo was het de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam die strijdend ten onder ging. Het werd 30-22.

De Barendrechters begonnen uitstekend aan de wedstrijd, met een 7-2 voorsprong tot gevolg. Vriendenschaar ging echter niet bij de pakken neer zitten en knokte zich waanzinnig terug in de wedstrijd. De ploeg haalde een hoog schotpercentage, waardoor Vitesse het lastig had. Defensief stond de ploeg van coaches Mario en Dennis niet eens zo heel slecht, maar toch kwam Vriendenschaar eenvoudig tot doelpunten. Het duel ging daardoor lange tijd gelijk op.

Vriendenschaar pakte zelfs even de voorsprong. Er kwam nog meer beleving in de ploeg, die streed voor een van de laatste kansen voor lijfsbehoud in de overgangsklasse. Juist in deze fase kregen de Barendrechters nóg meer grip op de wedstrijd. Vitesse produceerde snel enkele goals, waardoor het een gat sloeg dat voor de rode lantaarndrager niet meer te overbruggen was. Uiteindelijk behaalde Vitesse de grens van dertig en was de score ietwat geflatteerd, maar zo boekten de oranjehemden een zeer belangrijke en terechte overwinning.

De twee punten komen na twee opeenvolgende nederlagen als geroepen, zeker ook omdat nummer één Achilles opnieuw struikelt in de titelstrijd. KVS A1, dat samen met Vitesse plek twee bezet, verraste door met 26-24 van de Hagenezen te winnen. Hierdoor slinkt de achterstand van de Barendrechters én de Scheveningers op de koploper naar drie punten. Volgende week ontvangt Achilles reuzendoder Deetos A2, terwijl Vitesse op bezoek gaat bij De Meervogels A1. In de vorige ontmoeting tussen beide ploegen was het Vitesse dat lastig met 24-21 won. De wedstrijd in Zoetermeer begint om 15:00 uur.