Vitesse D2 kampioen    21-03-2017

Onze D2 heeft het waar gemaakt, er moest nog tweemaal gewonnen worden tegen de koploper Vriendenschaar om nog kampioen te worden en zowel thuis alsmede uit heeft onze D2 deze tegenstander weten te verslaan. Als je als team voor deze tweestrijd tegen de tot dan ongeslagen tegenstander tot zo’n prestatie kan komen dan zijn jullie de terechte kampioen.

Wat een team, ik heb het al vaak geschreven er zit een enorme drive in dit team. Jullie straalde en speelde als één team en met goede en positieve coaching geloofde jullie in een goed resultaat.

Jullie hebben het geheel op eigen kracht en een goede wedstrijdmentaliteit uit gestraald en ik kan het niet genoeg zeggen, als kroon op jullie prachtige prestatie KAMPIOEN!!!

Kampioenswedstrijden zijn vaak niet de mooiste wedstrijden maar wel spannend en dit geldt gedeeltelijk voor jullie want ondanks de spanning en een achterstand van 1-0 bleven jullie goed korfballen als team en jullie hadden het betere van het spel wat ook in de score tot uiting kwam. Martijn en Josje zorgde voor 1-2. Er ontwikkelde zich een waar korfbalgevecht waar onze D2 de bovenliggende party van was, wat gingen jullie ervoor en door een treffer van Eliza gingen wij rusten met een mooie 2-3 voorsprong.

Na de rust deden jullie er nog een schepje bovenop door de vele tempowisselingen was het onze D2 die het spel steeds meer bepaalde, al bleef het spannend want de tegenstander bleef in het spoor van ons Vitesse, het was twee maal Martijn en Luna die raak trof met 5-7 als tussenstand. Het team straalde op een gegeven moment het gevoel uit van wat er ook gebeurd dit geven wij niet meer weg en uiteindelijk maakte Josje en Nienke aan alle spanning een eind door allebei te scoren en de eindstand op 6-9 bracht.

Na afloop de ontlading en dolle feestvreugde bij de ouders en coaches, kids over het bereikte resultaat en daarbij de dik verdiende kampioensbeker.

Gefeliciteerd Femke, Dylan, Luna en Martijn en Josje, Nienke, Ryan, Eliza en ook vaste reserve speelster Iris.

En het bleef nog heel lang onrustig in de sporthal.

En nu de focus lekker buiten op de voorjaars competitie. Succes allemaal, René