Vitesse is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd te kunnen stunten tegen koploper Maassluis. Maassluis heeft nu alle 17 competitiewedstrijden van dit seizoen gewonnen, klasse natuurlijk! Vitesse verkocht de huid absoluut duur, Maassluis moest er hard voor werken, maar het was uiteindelijk wel Maassluis dat in de slotfase toesloeg: 15-19.

Na de saaie overwinning van vorige week tegen Korbatjo stond zaterdag dus de ongeslagen koploper tegenover Vitesse. Vitesse had eigenlijk niets te verliezen en wilde het publiek weer een leuke wedstrijd geven. Dit zorgde er voor dat Vitesse sterk uit de startblokken kwam en binnen 3 minuten met 3-1 voor kwam en Maassluis wist dat het aan de bak moest om de ongeslagen status te behouden.

Ondanks een goede verdedigende tactiek (Maassluis maakt gemiddeld 26 goals per wedstrijd) counterde Maassluis en wist 3-5 voor te komen. Beide teams wilden er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. Dit maakte de wedstrijd steeds fysieker. Na de aansluitingsgoal volgde weer een fase waarin de doelpunten vooral van Maassluis kwamen. Van 4-5 liep Maassluis in 10 minuten uit naar een 6-11 voorsprong en was het aan Vitesse om veerkracht te laten zien. De laatste 5 minuten voor rust waren voor Vitesse waardoor beide teams met een 8-11 tussenstand gingen rusten.

Zoals vaker dit seizoen kwam Vitesse furieus uit de kleedkamers en binnen 4 minuten was de stand weer gelijk: 11-11. Een spannende tweede helft brak aan. Om en om werd er gescoord tot bij 15-14 een belangrijk moment in de wedstrijd aanbrak. Een vervelende botsing tussen Lisanne Boddé en een heer van Maassluis. Helaas konden beide niet verder en kwam Anne Luijendijk het veld in voor Lisanne. Nadat het spel lang onderbroken was bleek Maassluis het best uit deze onderbreking te komen. Vitesse wist het laatste kwartier namelijk niet meer te scoren en Maassluis pakte mede dankzij de tweemaal scorende ingevallen heer de overwinning.

Uiteindelijk stond er een 15-19 uitslag op het scorebord en was de conclusie dat Vitesse 50 minuten prima mee kon met de koploper, maar Maassluis de laatste 10 minuten de zege zag pakken. Van 6-11 terugkomen naar een 15-13 voorsprong is natuurlijk knap en getuigd van veerkracht, maar uiteraard telt alleen de stand na 60 minuten korfbal.

Door deze nederlaag zakt Vitesse naar de 4e plek op de ranglijst. Volgende week wacht een uitwedstrijd in en tegen Kinderdijk. Kinderdijk speelde zaterdag verrassend gelijk tegen ONDO, maar bezet nog steeds de 2e plaats. Een lastige uitwedstrijd dus. De wedstrijd begint om 19:15 uur.