Na de zeperd vorige week in Oud-Beijerland tegen Korbatjo stond er afgelopen zaterdag opnieuw een lastige uitwedstrijd op het programma. In Maassluis wachtte Vitesse een wedstrijd tegen titelfavoriet Maassluis. Een complete ploeg die over veel schijven kan scoren. Dit blijkt wel uit het feit dat Maassluis de eerste 9 competitiewedstrijden van het seizoen 2017-2018 gewonnen heeft en in de beker Conventus en Nieuwerkerk wist uit te schakelen.

Vitesse startte vol goede moed en met de borst vooruit. Ondanks dat de eerste 10 minuten de doelpunten aan Barendrechtse zijde nog niet wilden vallen speelde Vitesse een stuk vrijer dan vorige week tegen Korbatjo. Duels werden vol overtuiging aangegaan en er ontstond een spannende wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en er moest hard gewerkt worden om tot score te komen. Dit blijkt wel uit de 8-8 ruststand.

Het was Maassluis dat scherper aan de tweede helft begon, nam het initiatief en zag Vitesse niet meer terugkomen. Vitesse liet het hoofd niet hangen en bleef dezelfde strijd leveren als in de eerste helft, ook al kostte dat een hoop energie. Met Lisa van der Schelde en Sebastiaan Berkman probeerde Pieter Korteweg zijn ploeg nog van nieuwe energie te voorzien. Helaas bleek dit niet voor het gewenste resultaat te zorgen. Maassluis bleek gewoon net wat completer en ervarener dan Vitesse. De eindstand van 22-18 was ietwat geflatteerd, maar de overwinning zeker verdiend. Voor Vitesse opnieuw een leerzame wedstrijd.

Komende dinsdag om 20:00 uur in de Bongerdhal wacht de bekerwedstrijd tegen veldovergangsklasser Valto. Een lekkere doordeweekse wedstrijd met schotklok tegen een mooie tegenstander dus. Voor de competitie wacht komende zaterdag de andere titelfavoriet Kinderdijk. Zowel Kinderdijk als Maassluis hebben hun eerste 3 wedstrijden gewonnen. De overige 6 ploegen in de poule hebben nu allemaal 2 punten behaald. De wedstrijd tegen Kinderdijk wordt ook in de Bongerdhal gespeeld en start zaterdag om 19:30 uur.