Eén speler vervroegd over uit de junioren, drie eerstejaars senioren, een speler die vorig jaar voor het eerst in 1 speelde en drie “ervaren” rotten van 24/25 jaar. Dat brengt de gemiddelde leeftijd op 21 jaar. Dit is het team waar coach Pieter Korteweg dit jaar voor heeft gekozen. Met een duidelijk nederlaag tegen kampioenkandidaat Futura en een onfortuinlijke nederlaag tegen ONDO uit ’s-Gravenzande is de competitie helaas anders gestart dan gehoopt. Afgelopen zaterdag stond de derde wedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd in Westzaan tegen Roda.

Vitesse, nog steeds gesponsord door Cazdak, startte evenals de eerste wedstrijden slecht. Binnen een paar minuten stond er al een 4-0 achterstand op het scorebord. Zenuwen? Concentratie? Helaas was het wel een feit dat Vitesse opnieuw in de achtervolging moest. Gelukkig ging het schotpercentage bij het fanatieke Roda wat omlaag en begon ook Vitesse met het maken van doelpunten. Het gat kon voor rust echter nog niet verkleind worden: 11-6.

Vol vertrouwen werd de tweede helft begonnen in een poging de wedstrijd weer een wedstrijd te laten worden. Vitesse kwam langzaam dichterbij en kon het gat zelfs bijna dichten. Helaas kon Vitesse het gat niet definitief dichten en lukte het enkel om terug te komen tot 1 punt verschil. In de alles of niets fase scoorde Roda nog een paar keer waardoor de prima leidende scheidsrechter de uitslag bepaalde op 19-16.

Zo blijft Vitesse dus nog steeds op 0 punten staan. De tweede helft geeft gelukkig wel voldoende reden tot vertrouwen. Een blik op de ranglijst leert dat de top 4 nu al een gaatje heeft van 3 punten op de overige 4 ploegen. Vitesse heeft nu 3 van de ploegen uit de top 4 gehad. Enkel koploper Tjoba heeft Vitesse nog op het programma en wel komende zaterdag. Opnieuw een zware wedstrijd dus. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bongerd om 16:00 uur.