Na de mooie overwinning in Zeeland tegen Atlas vorige week stond ditmaal de returnwedstrijd tegen Korbatjo op het programma. De wedstrijd in Oud-Beijerland eindigde nog in een 18-16 zege voor Korbatjo. Destijds waren het vooral de mannen van Korbatjo die het Vitesse moeilijk maakte met hun schoten van afstand. Daarnaast is 16 maken normaal gesproken ook niet voldoende om de winst te kunnen pakken.

Vitesse had dus wat goed te maken en startte ook zo aan de wedstrijd. Vitesse pakte de eerste voorsprong, al kon het niet direct weglopen bij Korbatjo. Halverwege de eerste helft volgde een fase waarin dit gelukkig wel lukte. Vitesse kwam beter in de wedstrijd en liep uit naar een 7-4 voorsprong. Het was snel duidelijk dat Vitesse de mannen van Korbatjo beter onder controle had en Korbatjo zo minder makkelijk aan hun doelpunten kon komen vergeleken met de vorige wedstrijd. Uiteindelijk pakte Vitesse een 9-5 voorsprong bij rust en had de wedstrijd helemaal onder controle.

De tweede helft volgde echter een compleet andere helft. Vitesse was aanvallend volledig de weg kwijt, want wat het ook probeerde, de bal wilde niet meer door de mand. Kansen genoeg, maar de afwerking ontbrak simpelweg. Gelukkig bleek de controle in de verdediging ook de tweede helft staande te houden waardoor ook Korbatjo moeilijk aan hun doelpunten bleef komen. Wat volgde was een voor de toeschouwers saaie helft waarin amper gescoord werd.

Met nog 10 minuten op de klok scoorde Vitesse eindelijk het eerste doelpunt in de tweede helft: 10-8. In de daaropvolgende minuten wist Korbatjo via twee schoten de stand voor het eerst weer gelijk te trekken en brak een spannende slotfase aan. Gelukkig was het Vitesse dat deze slotfase de meest slimme was. Anderzijds ook de conclusie dat Korbatjo te gretig was waardoor Vitesse gemakkelijk aan strafworpen kon komen. Het was dan ook middels de strafworpstip dat Vitesse de eindstand bepaalde op 12-10.

Absoluut een zwakke tweede helft van Barendrechtse zijde, maar de punten zijn uiteraard meer dan welkom. Dankzij deze punten loopt Vitesse verder weg uit de degradatiezone en staat nu 5 punten boven de streep op een keurige 3e plaats. Komende weken de wedstrijden tegen de betere ploegen uit de poule Maassluis en Kinderdijk. Komende zaterdag de wedstrijd tegen koploper Maassluis en dan zal Vitesse het zich niet kunnen permitteren nog zo’n helft te spelen. De eerdere wedstrijd tegen Maassluis eindigde ondanks een goede wedstrijd in een 22-18 nederlaag. De wedstrijd begint zaterdag om 20:00 uur in de Bongerdhal.