Na de mooie zege tegen Atlas was het afgelopen zaterdag tijd voor de tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Een mooie wedstrijd tegen titelkandidaat Kinderdijk. Na de krachtmeting vorige week tegen die andere titelkandidaat Maassluis opnieuw een wedstrijd waarin Vitesse zich kan meten met de top. Vitesse startte met de gebruikelijke basis onder aanmoediging van team van de week Vitesse D3.

Vitesse had er zin in, getuige de openingsfase van dit duel. Vitesse haalde deze beginfase een hoog schotpercentage en nam brutaal het initiatief in de wedstrijd. Na 5 minuten stond het dan ook al 3-0 voor Vitesse. Kinderdijk liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging hier juist steeds beter door spelen. Halverwege de eerste helft wist Kinderdijk weer op gelijke hoogte te komen en wilde erop en erover. De fase voor rust was Vitesse net als de afgelopen wedstrijden niet bij de les. Kinderdijk wist hierdoor het gat al op 4 doelpunten te zetten bij rust: 9-13. Ondanks het goede begin zocht Vitesse hierdoor toch met een aardige kater de kleedkamers op.

De tweede helft was het zaak de verdedigende controle weer te hervinden om zo langzaamaan de aansluiten weer te hervinden. Dit lukte, alleen wist Vitesse de bal niet door de korf te krijgen. Het duurde bijna 10 minuten voordat Vitesse de 10-13 wist te maken. Pieter Korteweg bracht Yerman van Genderen om de aansluiting te vinden. Ondanks scores van de invaller had dit niet het gewenste effect en was het juist Kinderdijk dat binnen 5 minuten de wedstrijd besliste. Halverwege de tweede helft stond het al 13-19 en kon Kinderdijk de wedstrijd met enkele mooie aanvallen rustig uitspelen.

Dit resulteerde in een frustrerende tweede helft aan Barendrechtse zijde. De spanning uit de eerste helft was compleet verdwenen en Vitesse liet zich veel te makkelijk naar de slachtbank leiden. De eindstand van 16-25 spreekt wat dat betreft boekdelen.

Voor Vitesse is het belangrijk de nederlagen van de afgelopen weken zo snel mogelijk achter te laten om  vol positieve energie de komende wedstrijden in te gaan. Wedstrijden waarin Vitesse absoluut de punten zal moeten gaan pakken om niet in degradatieproblemen te komen. Vitesse staat nu met 3 ploegen op een gedeelde laatste plaats. Eén van die ploegen, ACKC uit Almkerk, komt komende zaterdag naar Barendrecht. Voor Vitesse zullen alleen de punten tellen om de goede vorm terug te kunnen krijgen en de stijgende lijn weer te herpakken. De wedstrijd start om 19:30 uur in de Bongerdhal.