Rompregeling Arbitrage

Volgens de rompregeling arbitrage is Vitesse is verplicht een aantal wedstrijden te fluiten en te beoordelen in de wedstrijdcompetitie. Dit aantal is afhankelijk van het aantal teams dat wedstrijdkorfbal speelt onder leiding van een bondsscheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2013-2014 is de rompregeling arbitrage aangepast. Gefloten en beoordeelde wedstrijden op één hoop gegooid, maar de belangrijkste wijziging is dat verenigingen zich vrijwillig in kunnen schrijven op wedstrijden in de R4-, B2- of C2-klasse.

Voor Vitesse betekent dit dat we dit jaar een kleine 200 wedstrijden moeten fluiten en beoordelen!

Voor iedere wedstrijd die Vitesse niet kan fluiten of beoordelen, wordt door het KNKV een boete opgelegd, die dit seizoen €57.50- bedraagt. Elke wedstrijd die Vitesse te veel zou fluiten of beoordelen levert de vereniging direct €40,25 op.

Een andere verplichting van de rompregeling arbitrage  is dat verenigingen dit seizoen tenminste 75% van hun aantal thuiswedstrijden (in het wedstrijdkorfbal) fluiten buiten de vereniging. Wordt dit percentage niet gehaald, dan wordt er gesanctioneerd door wedstrijdpunten in mindering te brengen in de competitie 2014-2015.