Vitesse werd opgericht op 2 juni 1934. Dat er in die tijd veel veranderd is, blijkt wel uit de foto’s die dateren uit de tijd van vlak na de oprichting.

1936_11936_2

Op deze foto uit 1936 zien we een ‘Spelmoment’ (volgens het originele onderschrift) uit de wedstrijd tussen Vitesse en Rotterdam Zuid. Vitesse speelde toen nog met de drie verticale banen (ook in drie vakken overigens). Dat er in de jaren daarna veel veranderd is, blijkt wel uit de foto’s. Vroeger kwamen de rokken nog tot aan de enkels en waren de manden en het veld nog niet van plastic. Qua accommodatie is Vitesse er vanzelfsprekend op vooruit gegaan, op de foto rechts is ‘de keet’ te zien, als we dat vergelijken met de huidige kantine, dan is er toch weinig reden tot klagen.

1936_31936_4

Voor alle uitwedstrijden ging Vitesse toen nog op de fiets, en ijs lustte men ook toen al.

1942_11942_2

Op bovenstaande foto’s is Vitesse te zien tijdens een toernooi in Zeist. Rechts Vitesse 2 in actie.