Doek valt voor Vitesse A1 na geflatteerde nederlaag

Vitesse A1 is drie duels voor het einde officieel gedegradeerd uit de hoofdklasse. De ploeg verloor met 26-17 van DSC, dat over zeventig minuten de betere ploeg was. Toch houden de Barendrechters een goed gevoel over aan het duel.

Vitesse begon goed aan de wedstrijd, wat leidde tot een voorsprong. De ploegen gingen gelijk op, mede door het feit dat Vitesse makkelijk tot doelpunten kwam. Defensief stond het minder dan de afgelopen weken. De Eindhovense aanvallers werden knap geneutraliseerd, maar de Barendrechters kregen te veel strafworpen tegen. Dat deed de ploeg uiteindelijk de das om.

DSC wist het verschil van vier doelpunten lang intact te houden. In de slotfase haalden de Eindhovenaren een hoog percentage, waardoor het duel werd beslist. Voor Vitesse was een uiteindelijk ruime nederlaag pijnlijk, maar het voelde zich niet tekortgedaan. De punten bleven terecht in Eindhoven.

Het betekent dat Vitesse volgend jaar uitkomt in de overgangsklasse. Volgende week gaat de ploeg van coaches Mario en Dennis op bezoek bij KCC A1. De Capellenaren speelden dit weekend met 15-15 gelijk tegen Groen Geel en kunnen volgende week een enorme stap zetten richting handhaving. Vitesse kan door de degradatie vrijuit spelen, hopend op het eerste goede resultaat op het veld.

© 2014 KV Vitesse - Deze site is geoptimaliseerd voor resoluties van 1280x1024 en hoger. Lagere resoluties kunnen de site vervormen.