Voorafgaand aan de laatste competitieronde had Vitesse 4 13 wedstrijden gespeeld, waarvan 9 overwinningen, 2 maal gelijkspel en 2 keer verloren. Vitesse 4 heeft een geweldig zaalseizoen achter de rug en op 10 maart 2018 kon dit beloond worden met promotie tegen directe concurrent IJsselvogels 4.

Op 18 november startte Vitesse 4 aan het zaalseizoen tegen Triade 2. Na een ruststand van 4-8 in het voordeel van Vitesse bleek dit team niet opgewassen tegen de ingebrachte wissels uit Triade 1 wat resulteerde in een gelijkspel van 14-14.

Na dit gelijkspel herpakte Vitesse 4 zich en noteerde de eerste overwinning van het seizoen tegen Nikantes 2. Helaas had men een week later een complete off-day tegen Nexus 2, waarbij een 14-11 nederlaag werd genoteerd.

Na deze nederlaag heeft Vitesse 4 zich volledig herpakt, waarbij overwinningen werden neergezet tegen Futura 3 en Vriendenschaar 5. Hiermee ging Vitesse als nummer 2 de het nieuwe jaar in.

De eerste wedstrijd in 2018 was tegen concurrent IJsselvogels 4. De gehele wedstrijd ging gelijk op, waarna uiteindelijk een 16-16 eindstand op het scorebord stond.

Op een doordeweeks avond kwam koploper HKC 4 naar Barendrecht. Na een spannende wedstrijd was de eindstand 15-14 in het voordeel van Vitesse. De zaterdag erop mocht men afreizen naar Hardinxveld om het wederom op te nemen tegen HKC 4. HKC bleek echter zijn huiswerk gedaan te hebben en Vitesse 4 kon het hoge scoringspercentage dat HKC deze avond had niet bolwerken, wat uiteindelijk het tweede verlies van het seizoen betekende.

Vitesse 4 was niet onder de indruk van dit verlies en hierna werd overwinning na overwinning behaald. In alle wedstrijden bleek een ontzettend goede periode in een deel van de wedstrijd uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

Het enorm fysieke Triade 2 werd met 17-10 terug gestuurd naar Groot-Ammers, evenals Nexus 2 die met 10-8 naar huis mocht en Vriendenschaar 5 die met een 21-12 nederlaag terug naar Hardinxveld werden gestuurd.

Ook Futura 3 bleef na een 11-12 nederlaag, in de laatste seconde, puntloos achter in Den Haag.

Na twee weken vrij kon Vitesse 4 zich opmaken voor de strijd om promotie tegen nummer 3 IJsselvogels 4. Vitesse 4 had voor aanvang van de wedstrijd aan één punt genoeg om de promotie naar de reserve 3e klasse binnen te halen.

10 maart om 17.10 uur startte Vitesse 4 aan de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was voor IJsselvogels, deze kwamen telkens op voorsprong en bij Vitesse vielen de kansen niet. Maar langzaam maar zeker kwam Vitesse in het spel, kansen gingen vallen en Vitesse liep uit naar een ruststand van 6-8. Na de rust kreeg Vitesse vleugels en liep uit naar 6 doelpunten verschil. IJsselvogels zette nog één keer aan, kwam terug tot 3 verschil, maar Vitesse liet zich niet gek maken en wist dat dit niet meer mis kon gaan. Na het laatste fluitsignaal stond er een 11-17 stand op het scorebord in het voordeel van Vitesse.

Vitesse 4 promoveert hiermee naar de reserve 3e klasse!

Namens Vitesse 4 willen wij alle invallers, reserves en supporters bedanken die ons dit seizoen geholpen en gesteund hebben.

Vitesse 4 hoopt deze vorm vast te houden en mee te nemen naar het veldseizoen, waar het zeker nog wel wat punten kan gebruiken.