Afgelopen weekend werd in Eindhoven het WK korfbal voor ploegen onder 17 jaar gehouden. Voor het eerst was ook een team uit Nieuw-Zeeland gekwalificeerd. En in de voorbereiding op dat WK was Vitesse een dag gastvrouw en wel op donderdag 21 juni.
Op de langste dag kwam de ploeg met de meeste vlieguren ’s avonds oefenen tegen Vitesse B1. Daarvoor was de ploeg in de ochtend al door Vitesse ontvangen in de kantine, waarna een avontuurlijke fietstocht mede mogelijk gemaakt door zilt-bikes door Rotterdam volgde; uiteraard met bezoek aan o.a. de Markthal en de Euromast.
Na een gezamenlijke maaltijd met Vitesse B1 in de kantine, trokken beide teams richting sporthal De Bongerd voor de oefenwedstrijd.  De Kiwi’s zijn vermaard vanwege de Haka en aanvoerder Zack zorgde hoogstpersoonlijk voor een primeur: de eerste onvervalste Nieuw-Zeelandse HAKA op een Barendrechts sportveld was een feit!

Dat zag ook de kersverse wethouder Nico Bults, die in een goed gevulde Bongerdhal getuige was van een mooie internationale krachtmeting. De wedstrijd zelf was zeker in het eerste deel gelijkopgaand. De Kiwi’s begonnen met hun basis acht en dat niveau was vergelijkbaar met Vitesse B1. Na een 8-8- ruststand bleken de Nieuw-Zeelandse reserves echter niet opgewassen tegen de Barendrechtse beloften. Bovendien speelde Vitesse B1 ook nog eens een van de betere wedstrijden dit seizoen en dat werd de Kiwi’s te machtig. Vitesse B1 won met 22-15 en was een mooie internationale ervaring rijker.

Door: Leo van der Pol