Koningsspelen 21 april

Voor basisschool De Grote Reis stonden afgelopen vrijdag de Koningsspelen op het programma. Aangezien dit evenement georganiseerd is omdat samen bewegen zo belangrijk is, kan en mag een sport als korfbal niet ontbreken. Vandaar dat er in alle vroegte drie afgevaardigden van Vitesse vertrokken richting hockeyvelden van Tempo om de kinderen van De Grote Reis een korfbalclinic te geven. Daar aangekomen stond de organisatie ons en de vele kinderen al op te wachten. De laatste voorbereidingen werden getroffen en kwart voor negen kwam de eerste groep enthousiaste onderbouw kinderen aangestormd.

Om de aandacht voor de grote groepen kinderen een beetje te spreiden werd de groep gedurende de 15 tot 20 minuten durende clinics in tweeën gesplitst. Aan de ene kant werd kennis gemaakt met voor kinderen toch wel het leukste onderdeel: het scoren. Ondersteund door de bemoedigende woorden van Devi en Nicki werd er aardig op los gescoord. Aan de andere kant lag de nadruk op het gooien en vangen, minstens zo belangrijk toen de kinderen merkten dat van dichterbij scoren toch een stuk eenvoudiger was. Doordat door juist te gooien en te vangen ook punten verdiend konden worden, werd het ook aan deze kant van het veld al snel wat competitiever waardoor zowel het baltempo als de balvaardigheid verbeterde.

Na een korte (adem-)pauze verscheen de bovenbouw. Om de kinderen te motiveren werd de lat wat hoger gelegd. Letterlijk in het geval van de palen en figuurlijk door ook te leren gooien met je verkeerde hand om zo het balgevoel te verbeteren. Aan het eind van elke ronde werd het reactievermogen getest door het eindspel. Tijdens dit spel was het aan de kinderen om te bepalen of de bal door ons wel echt gegooid werd en of de handen achter hun rug vandaan moesten komen om de bal te vangen. Dit leverde verrassende winnaars en leuke momenten op.

Bekaf maar voldaan door alle positieve reacties van zowel de kinderen als de begeleiders en de organisatie keerden we weer huiswaarts, in de hoop de kinderen ervan overtuigd te hebben dat korfbal bij uitstek de sport is om samen te bewegen.

Organisatie bedankt!

P.S. Heb jij een clinic gevolgd en zou je graag een keer willen meetrainen met een van onze teams? Stuur dan een mail naar ctz@kvvitesse.nl

© 2014 KV Vitesse - Deze site is geoptimaliseerd voor resoluties van 1280x1024 en hoger. Lagere resoluties kunnen de site vervormen.