Vitesse A1 heeft zaterdag relatief eenvoudig van concurrent Vriendenschaar A1 weten te winnen. Met goed verzorgd aanvallend en defensief solide spel werd de ploeg uit Hardinxveld aan de kant gezet (23-28).

Vitesse was vanaf het eerste fluitsignaal de dominerende partij. Vriendenschaar had moeite met de hoge pressie van de ploeg van coaches Mario en Dennis, wat leidde tot veel plaatsfouten bij de thuisploeg. Vitesse profiteerde optimaal door aanvallend door te gaan met scoren. Vriendenschaar bleef dankzij enkele knappe schoten aanhaken.

 
Na rust toonde Vriendenschaar een teken van leven door het gat van acht doelpunten verschil te dichten tot vier. Vitesse bleef echter rustig en bouwde de voorsprong eenvoudig weer uit. Enkele frivoliteiten in de slotfase van Barendrechtse kant brachten de eindstand uiteindelijk op 23-28 in het voordeel van de Vitessenaren.

Met vier punten uit drie duels bezet Vitesse A1 momenteel de tweede plaats in de competitie, twee punten achter het nog ongeslagen Achilles. Vitesse deelt de tweede plek met drie andere ploegen, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Barendrechters: met tachtig gescoorde doelpunten is de ploeg de meest trefzekere van de poule.

Volgende week heeft Vitesse A1 de kans om de druk op koploper Achilles A1 op te voeren. Dan moet er wel eerst gewonnen worden van De Meervogels A1. De ploeg uit Zoetermeer is nog puntloos, maar blijkt door het fanatieke spel altijd lastig te bespelen. De wedstrijd in de Bongerdhal begint om 16:45 uur. 

© 2014 KV Vitesse - Deze site is geoptimaliseerd voor resoluties van 1280x1024 en hoger. Lagere resoluties kunnen de site vervormen.