Hekkensluiter Vitesse A1 is er niet in geslaagd om de druk op de concurrentie op te voeren. PKC, dat de een na laatste plek bezet, was de betere partij en uiteindelijk de verdiende winnaar. Het werd 21-13.

De Barendrechters gingen in de beginfase scorend nog mee met PKC. De Papendrechters sloegen echter door rake schoten van lange afstand een riant gat. Daardoor liep Vitesse constant achter de feiten aan. PKC was uiterst productief, waar het bij de ploeg van coaches Mario en Dennis aan schortte. Veel uitgelezen kansen rond de paal werden om zeep geholpen.

Toch zat Vitesse bij rust nog volop in de wedstrijd. Met een 11-7 voorsprong voor PKC gingen beide ploegen aan de thee. Na de onderbreking kwamen de Papendrechters sterk uit de kleedkamer. Vitesse bleef kansen missen, waardoor de wedstrijd ruim voor het laatste fluitsignaal al beslist was.

Zo lijkt Vitesse op een wonder te moeten hopen om ook volgend jaar op het hoogste niveau uit te komen. De ploeg heeft nul punten behaald in negen duels, terwijl de nummers zes en zeven reeds zes punten hebben gesprokkeld. Volgende week wacht het thuisduel met Deetos A1. De Dordtenaren staan derde en zijn nog volop in de race voor de bovenste twee plaatsen. Het duel begint om 12:45 uur.