Vitesse A1 is er niet in geslaagd te stunten tegen Groen Geel A1. De ploeg uit Wormer was de gedoodverfde favoriet, maar had het toch knap lastig tegen de Barendrechters. Uiteindelijk wist Groen Geel de rug te rechten en met 14-24 te winnen.

Voor Vitesse was dat al een enorme verbetering ten opzichte van het heen duel. Destijds zette Groen Geel een monsterscore op het bord (41-13). Daarom leken de Noord-Hollanders ditmaal met lichte onderschatting naar Barendrecht af te reizen. Vitesse maakte daar goed gebruik van door in de eerste helft gelijk op te gaan met de uitploeg. De ploeg van coaches Mario en Dennis pakte zelfs even de voorsprong. Toch konden de Wormers zich net voor rust herpakken door met een lichte voorsprong de rust in te gaan.

Na de theepauze raakte de motor langzaam leeg bij Vitesse. Groen Geel gooide er een schepje bovenop en was, in tegenstelling tot de eerste helft, erg effectief. Vitesse kwam aanvallend lastiger tot goals, waardoor Groen Geel weg wist te lopen en uiteindelijk een noodzakelijke overwinning boekte.

Want hierdoor loopt de ploeg, die in de zaal nog voor de landstitel streed, weg bij de onderste regionen van de hoofdklasse. Daar is het nu ongekend spannend. Momenteel bezetten PKC A1 en Vitesse de twee plaatsen die aan het einde van de rit degradatie betekenen. Volgende week treffen de twee ploegen elkaar om 10:30 uur in Papendrecht. Wellicht kan Vitesse, dat de rode lantaarn draagt, de eerste punten bijschrijven en zo de gevallen topploeg verder in rouw dompelen.

http://www.kvvitesse.nl/sponsoring/huidige-sponsoren

© 2014 KV Vitesse - Deze site is geoptimaliseerd voor resoluties van 1280x1024 en hoger. Lagere resoluties kunnen de site vervormen.