Vitesse A1 kwam dicht bij de eerste punten van het veldseizoen, maar kroop teleurgesteld af. Topclub Deetos kwam als favoriet naar De Bongerd, maar had het nog knap lastig met de Barendrechtse laagvlieger. Deetos nam in een goede fase van vijf minuten afstand van Vitesse. Het werd 20-24.

Vitesse begon scherper aan het duel dan de Dordtenaren. Zij leken de wedstrijd op halve kracht in te gaan, waar Vitesse goed van profiteerde. De ploeg van coaches Mario en Dennis pakte zelfs een voorsprong van twee punten. De twee ploegen stonden defensief solide, maar wisten elkaar met knappe goals te verschalken. Het leidde tot een 10-10 ruststand.

Ook na de theepauze ging Vitesse door waar het mee begonnen was. Deetos had het lastig en poogde met wissels het tij te keren. Dat resulteerde in een fase waarin de Dordtenaren snel tot doelpunten kwamen. Bij Vitesse stokte de productie, waardoor er voor het eerst in de wedstrijd een gat tussen de twee teams ontstond. Ondanks dat Vitesse zich herstelde, bleef Deetos de voorsprong intact houden. Uiteindelijk pakte de ploeg twee belangrijke punten in strijd om de bovenste plaatsen.

Voor Vitesse moet zich een mirakel voltrekken om degradatie af te wenden. Met nul punten uit tien duels is de veilige zesde plaats verder dan ooit. Die wordt momenteel bezet door KCC A1. Vitesse A1 handhaaft zich als het de komende vier duels wint en met meer dan dertien doelpunten verschil wint van de Capellenaren. Dan mag de concurrentie overigens geen punt meer pakken. Eerst gaat Vitesse dit weekend op bezoek bij DSC A1. Ook de Eindhovenaren hebben de punten nog nodig. Het duel, gespeeld op Bevrijdingsdag, begint om 12:00 uur.