Vitesse A1 is er niet in geslaagd de laatste zaalwedstrijd van het seizoen –waarin niks meer op het spel stond – in een overwinning om te zetten. Op bezoek in Scheveningen hadden de Barendrechters een punt verdiend tegen het eveneens uitgespeelde KVS, maar ondanks een slotoffensief viel de gelijkmaker in extremis niet. Het werd 21-20.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en dat drukte zich meteen uit in de stand. Vitesse liep in de beginfase meteen achter de feiten aan. Dat kwam mede door een sterk startend KVS, dat een hoog schotpercentage haalde. Vitesse kon dit niet bijbenen, mede door de ijzersterke defensie van de Scheveningse formatie. Door hoge druk op de ballijnen gooide Vitesse meermaals een bal over de zijlijn. Toch bleef het redelijk mee scoren. Er lag dan ook zeker nog perspectief voor de ploeg van coaches Mario en Dennis.

Toch moest er dan iets veranderen, en dat gebeurde. Na rust kroop Vitesse steeds meer naar de opponent toe. Het toonde beter spel en ook KVS kon verdedigend niet meer brengen wat het de eerste helft deed. Met nog een minuut op de klok scoorde het de aansluitingstreffer. In een hectische laatste aanval was het nog vier keer dichtbij de gelijkmaker, maar KVS kwam met de schrik vrij.

En zo eindigde Vitesse het zaalseizoen. Vooraf mikte het op de bovenste plek, maar door enkele teleurstellende resultaten verdween die ambitie geleidelijk van de radar. En derde plek als resultaat is iets waar de Barendrechters niet tevreden mee mogen zijn, zeker ook met het oog op de zeven lastige wedstrijden die het op het veld moet gaan spelen. De eerste helft veld verkreeg de ploeg nul punten in de hoofdklasse. Het is aan de juniorenploeg de taak hier verandering in te brengen. Vitesse hervat zaterdag 14 april om 12:30 uur de competitie tegen Groen Geel A1.