Na 5 nederlagen op rij wilde Vitesse afgelopen zaterdag de negatieve serie graag doorbreken. De uitwedstrijd tegen nummer 7 Twist stond op de planning. Bij winst zou Vitesse de laatste plaats overdoen aan Twist, bij verlies zou het gat al 3 punten worden en zou Vitesse definitief vergeven zijn tot achtervolgen in de resterende competitie. Aanvoerder Dennis keerde terug in de ploeg, waarmee de vertrouwde basis 8 weer in het veld stond.

De beginfase was, zoals wel vaker dit seizoen, voor de tegenstander. Vitesse liep tegen een snelle 3-0 achterstand aan. Waar de andere wedstrijden vrijwel direct gereageerd werd bleef dit zaterdag uit. Twist maakte dankbaar gebruik van de fouten in de Vitesse verdediging en wist verder uit te lopen. Ook aanvallend kon Vitesse geen vuist maken en leek met slechts 3 goals de rust in te gaan. De laatste goal voor rust was echter voor Vitesse: 9-4.

Uitgerekend tegen de directe concurrent niet het vereiste niveau halen. Aanvallend een veel te laag schotpercentage, verdedigend veel te veel foutjes en een tegenstander die daardoor steeds meer in de wedstrijd groeide. Op geen enkel vlak leek de eerste helft op een helft zoals coach Pieter Korteweg zijn Cazdakploeg graag ziet spelen. De hoop werd gevestigd op de eerder gespeelde wedstrijden waarin Vitesse van nog grotere achterstanden wist terug te komen.

De eerste 15 minuten na rust waren absoluut voor Vitesse. Twist wist in deze fase zelfs geen enkel doelpunt te maken.  Vitesse kwam geconcentreerd uit de kleedkamer, maakte een scherpe indruk met verdedigen en het schotpercentage ging omhoog. Na deze 15 minuten stond er dan ook een 9-9 tussenstand op het scorebord. Vlak na deze fase en met een 10-10 tussenstand brak helaas een fase aan waarin ook Vitesse stopte met scoren. Gelukkig was de verdediging nog steeds uitstekend waardoor een lange doelpuntloze periode aanbrak.

De wedstrijd kon echt alle kanten op, maar na een kwartier zonder vakwissel was de stand helaas 12-10 bij de daaropvolgende vakwissel. Het beslissende gaatje was geslagen. Beide ploegen scoorde nog eenmaal, eindstand 13-11. Een nederlaag met een enorme nasmaak voor Vitesse. Slechts 13 goals doorlaten, maar niet voldoende voor de winst. En opnieuw werd er met 1 of 2 doelpunten verschil verloren tegen een concurrent.

Volgende week wacht nummer 3 ONDO uit Middelburg in alweer de laatste wedstrijd voor we weer de zaal in zullen gaan. De achterstand tot nummer 7 is nu opgelopen tot 3 punten. Een stunt volgende week is dus meer dan welkom. De wedstrijd wordt in Barendrecht gespeeld en zal starten om 16:00 uur.

© 2014 KV Vitesse - Deze site is geoptimaliseerd voor resoluties van 1280x1024 en hoger. Lagere resoluties kunnen de site vervormen.