Na de geweldige stunt twee weken geleden door ongeslagen koploper Futura te verslaan met 22-19 stond afgelopen zaterdag een nieuwe uitdaging voor Vitesse te wachten. Nummer 4 van de ranglijst Roda kwam helemaal uit Westzaan naar Barendrecht. In de eerdere ontmoeting verloor Vitesse nog met 19-16, mede door een hele slechte start. (6-1 na paar minuten) Vandaag was het dus zaak de wedstrijd beter te beginnen.

Vitesse startte met Yerman van Genderen op de plek van de geblesseerde Christian van Helden. Voor de rest kon Pieter Korteweg beschikken over zijn vaste basis van de afgelopen weken. Vitesse startte ditmaal wel overtuigend en liet direct zien maar weinig kansen nodig te hebben. Vitesse pakte het initiatief en was scorend de betere in de eerste helft. Daar waar Roda veel meer rebounds kon pakken, had Vitesse veel minder kansen nodig om tot scoren te komen. Dit resulteerde dan ook in een terechte 15-10 voorsprong bij rust.

Opnieuw een knappe eerste helft van Vitesse dus. Het liet wederom zien in een geweldige groeicurve te zitten en maakte een stuk minder fouten dan in de eerste wedstrijd tegen Roda. Het was wel van belang de wedstrijd zo vroeg mogelijk te beslissen omdat de fase na rust Roda nog één keer alles of niets zou gaan spelen. Net als in de wedstrijd tegen Futura lukte het Vitesse niet om het tempo uit de eerste helft direct na rust te vinden. Het duurde dan ook even voordat beide teams weer in vorm wisten te komen.

Gelukkig voor Vitesse wisten beide ploegen de korf tegelijk weer te vinden en dus kostte de doelpuntloze fase na rust niet veel. Roda probeerde wel dichterbij te komen, maar Vitesse had redelijk snel weer een antwoord klaar. Hierdoor kwam Roda niet dichterbij dan 3 doelpunten en liep Vitesse uit naar 23-17. Als Vitesse de laatste 10 minuten wat beter in vorm was had de score nog mooier uit kunnen vallen. Want het was juist Roda dat de score een draaglijker aanzicht gaf: 24-20.

Een ontzettend mooie overwinning voor Vitesse, waardoor Vitesse nu op 4 punten komt. De ploegen om Vitesse heen op de ranglijst wisten hun wedstrijden ook te winnen waardoor er hele interessante weken aan komen. Gezien de belangrijke wedstrijden tegen de concurrenten die er nog aankomen is het zaak de vorm vast te houden tot de wedstrijden die gaan bepalen waar Vitesse gaat eindigen op de ranglijst. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het sterkte Tjoba op het programma. Vitesse zal opnieuw alles uit de kast moeten halen wil het een resultaat mee kunnen nemen uit ’s-Heerhendrikskinderen. De wedstrijd begint om 15:30 uur.