Navigeer eenvoudig

Welkom op de blogpagina van de Alpe d’HuZes! Zoals al eerder gemeld en beloofd, willen we iedereen die dat leuk vindt, op de hoogte houden van dit prachtige project. Op deze pagina zullen we een blog bijhouden waarbij we vanaf nu jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het Team KV Vitesse/BMS Forwarding.

06-06-2024? 
We hebben flink de tijd nodig gehad om bij te komen van een geweldig evenement. Een jaar geleden ontstond het idee bij Wijnand om met een team van KV Vitesse en BMS Forwarding de Alpe d’Huez te bedwingen. Op 1 juni werd dit werkelijkheid en zetten 23 deelnemers en 20 supporters zich in onder het motto: opgeven is geen optie. Een week waarin alles voorbij kwam. We kijken terug op heftige emotionele verhalen die met elkaar gedeeld werden, fantastische sportieve prestaties en vooral een geweldige week waarin iedereen zich heeft ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. En dit laatste is gelukt! Alle deelnemers hebben bij elkaar in totaal een bedrag van €55.000 euro opgehaald. Een bedrag waar we stil van worden en enorm dankbaar voor zijn. Mede dankzij de achterban van de (Vitesse en BMS) familie,  vrienden en sponsoren waarvoor enorm veel dank. Wil je nog nagenieten van deze week? Dat kan door het teruglezen van dit blog, het terugkijken van de podcast (link hier) of het terugkijken van de livestreamuitzending bij de finish (link hier). De titel van dit blogbericht is 06-06-2024. Dan zal de Alpe d’HuZes 2024 gehouden worden. Hoe dit precies vormgegeven zal gaan worden is nog onzeker, maar de ambitie is er zeker. Hopelijk tot volgend jaar op dit blog.


31-05-2023 – De dag voor de Alpe

Vandaag was de eerste dag dat alle teamleden hun ontbijt op de Alpe nuttigden en tevens de laatste dag voor D-Day. Een dag om uit te rusten en een dag voor bezinning. Even de spieren losmaken voor de grote dag was een goed idee, maar lange tochten werden vandaag bewust vermeden. Bovendien was het ook de dag dat het VVT (Vitesse Video Team) een druk programma had. In de ochtend werden korte interviews gemaakt met diverse deelnemers en supporters. Vroeg in de middag was het tijd voor sfeerbeelden rond de finishstraat en in het dorp, waarna laat in de middag de podcast werd opgenomen.

Het was in alle opzichten een gedenkwaardige en memorabele podcast: de eerste in het buitenland, de eerste met live publiek en de eerste die op beeld werd opgenomen (en nu al live staat!). De emoties die in het dorp voelbaar in de lucht hangen, waren ook onderdeel van de podcast. Pater familias Wijnand Molijn kreeg het terechte podium om de aanloop naar dit evenement nog eens te schilderen, waarna Vitesse voorzitter Willem Booij vanuit de vereniging zijn bewondering uitsprak voor de enorme saamhorigheid binnen de groep van 40 vrouw en man. Rick de Graaf en Richard de Wit mochten vervolgens vertellen wat zij allemaal in de voorbereiding hebben gedaan op het gebied van opmaak shirts en aantrekken sponsors. Uiteraard vertelden zij ook hoe zij de week hebben beleefd en naar de dag van morgen kijken. Tot slot kwam Luuk Siemann aan het woord met als grote verrassing zijn moeder Linda Oprel naast zich. Linda is herstellende van behandelingen en zou de trip eerst niet meemaken. Uiteindelijk kreeg zij groen licht, maar dat was voor Luuk (die al een paar dagen op de Alpe in de groep meedraaide) geheim gehouden. Het weerzien vanmiddag was emotioneel en een prachtig verhaal, dat zij samen in de podcast mochten herbeleven.
Tot slot hield Martijn Kooij zeer vakkundig links en rechts een praatje in het talrijke publiek (zo’n 35 man/vrouw sterk) en peilde hij de stemming. Het werd al met al een mooi document dat met een lach en een traan werd afgesloten, waarna een groepsfoto een eind aan de middag maakte.

Na het avondeten met voldoende koolhydraten zocht iedereen vroeg zijn of haar bedje op, want de wekker kent geen genade deze donderdagochtend 1 juni 2023; een dag die het complete Vitesse/BMS team nooit meer zal vergeten.

 


30-05-2023
Yes! De laatste teamleden zijn vandaag gearriveerd! Richard, Atiq, Matthijs, Judith, Ton, Ineke en Remco hebben vandaag de 1000 kilometers onder zich door zien gaan op weg naar de Alpe d’HuZes! De andere teamleden hebben zich zowel sportief als organisatorisch weer uitgedaagd.

In alle vroegte vetrokken Ruben en Dennis om een persoonlijk record te verbreken op de Col de Croix de Fer, na dit persoonlijk record hebben zij ook nog ”eventjes” de Alpe d’Huez zelf beklommen met een extra ronde op de laatste rotonde een tocht van 100 kilometer vol te maken! Remon, Suzanne, Wijnand en Wim hebben vandaag de Col d’Ornon beklommen en Rick, Mike en Martin hebben een tocht van bijna 100km gefietst. Vanuit alpe dhuez gingen zij de Sarenne op en af, vervolgens Les Deux Alpes op en af en als toetje de Alpe d’Huez zelf nog op. Alsof dat nog niet pittig genoeg was, besloot Martin nog even een extra rondje hard te lopen van 5,5 km. Respect! Ook de wandelaars hadden een prima dag. Martijn, Martijn, Jarno en Luuk zijn vandaag hogerop de Alpe D’Huez gegaan, met als doel om de besneeuwde delen van de berg te bereiken. Zoals je op de foto’s kan zien is dit gelukt. Leo en Annemieke hebben alvast de bochten 5, 6 en 7 gelopen om een indruk te krijgen van het parcours. En verder werden er door de andere deelnemers de nodige rondjes over het dorp gelopen.

Organisatorisch waren er enorme uitdagingen voor het Vitesse Video Team. Vandaag zijn de plannen voor de podcast en de livestream gemaakt. De podcast maken we morgen aan het einde van de middag en zal ook worden gefilmd. Aan het einde van de avond is de podcast dus te zien op het Youtube kanaal van Vitesse. Qua voorbereiding voor de livestreamplannen was thuis alles op orde, maar er waren ook zeker nog wat losse eindjes. Want waar ga je bijvoorbeeld staan, is er stroom en mogen we dicht bij de start/finish filmen? Na intensief contact met de persvoorlichter hebben we inmiddels een persaccreditatie gekregen en is er akkoord om dicht bij de finish te filmen. Tevens komt er ook een livestream van de start/finish zelf die vanaf 09u00 live zal gaan. Vanaf 14u00 start dan een tweede livestream met commentators Martijn & Leo die de teamleden binnen zullen halen. Kortom: 1 juni hoef je niets te missen. Verdere informatie volgt via een nieuwsbericht op de site en uiteraard ook deze blog.

De dag werd afgesloten met een gezellig diner en waarbij in alle huisjes de net aangekomen deelnemers konden aanschuiven. Er werd nog gezellig nageborreld, en als klap op de vuurpijl kreeg het team nog de succeswensen van de Vitesse 1/2 selectie. Heel veel dank!

Hieronder zoals gebruikelijk weer een impressie van de dag!


29-05-2023 – Een volle dag
Voor een aantal deelnemers begon vandaag het avontuur héél vroeg! Martijn, Willem&Jarno, Ruben&Dennis, Mike&Tineke en Leon&Wieteke waren vannacht al druk in de weer om de tocht richting Huez te maken. Voor de anderen van het Team van KV Vitesse/BMS begon de dag met een heerlijk Frans ontbijtje met veel Baguettes en Chocolate au Pains.

Sportieve prestaties
Vervolgens ging iedereen zijn weg. Een grote groep (Wim, Wijnand, Jill, Luuk, Martijn en Renee) begonnen aan een klim op de Col D’Ornon (12 kilometer en 600 meters omhoog), en Remon, Suzanne en Bernhard gingen voor een uitdagend parcours van 93 kilometer. De fietsrit bestond uit beklimmingen van La Bárade en de Alpe d’Huez zelf! De afstand is al een enorme prestatie, maar zij hebben ook nog bijna 2200 hoogtemeter’s gemaakt. Mike en Rick hebben vandaag ook hun eerste ritje door de Alpen gemaakt en Leo en Annemieke hebben een wandeling gemaakt bij lac besson. Ook Willie en Marcel gingen op pad. Willie en Marcel zijn geen officiële deelnemers op de de dag zelf, maar zijn op donderdag belangrijke supporters. Iedereen die binnen komt krijgt een warm welkom en Marcel zal ook (een deel) van de lopers van de top naar de start brengen. Zij hebben vandaag de 14 kilometers van de Alpe opgeklommen. Tot slot zijn Dennis&Ruben vanuit hun auto gelijk op de fiets gestapt om een kleine afdaling te maken op de Col de la sarrene. Wat een prestaties van iedereen!

Organisatorisch
Ook de anderen uit het team hebben niet stilgezeten. Zo werd er gekookt, zijn alle startbewijzen opgehaald en zijn er boodschappen in het dorp gedaan. Zo kon iedereen die flink had gesport heel fijn aanschuiven aan tafel om te genieten van al het gekookte eten en alle gesponsorde groenten en fruit van onze sponsor Toff.

Avondprogramma
Nadat iedereen met elkaar gegeten had, verzamelde alle chalets zich in het hoofdkwartier: Eden Blanc. Onder leiding van quizmasters Remon, Suzanne en Martijn werd er een breinbrekende avond gehouden. Er kwamen vragen over de Alpe d’Huez, muziek, schoolvakken en nog veel meer! Uiteindelijk pakte het team van Marjolein, Hans, Martin en Dennis overtuigend de overwinning.

Morgen weer een nieuwe dag en een nieuwe update! Hieronder de sfeerimpressies!

  


28-05-2023 – Aangekomen in Huez!
Vrijdag, zaterdag en vandaag (zondag) staan voor het team in het teken van de tour naar Frankrijk! Als je in één keer doorrijdt, kom je in 10 uur en 30 minuten aan in Huez, het dorpje bovenop de Alpe waar we met ons team in 4 chalets zitten. Tot nu toe gaat de tocht bij iedereen voorspoedig en zijn de eerste meters op de fiets door de Franse Alpen al gemaakt. Heel het gebied ademt Alpe d’HuZes, iedereen heeft er zin in en vele mensen maken nog hun laatste meters voor de tocht op donderdag. De weersvoorspellingen voor donderdag is nog spannend, maar aan de accommodaties en de teamspirit gaat het niet liggen! De teamleden zullen in de loop van de week binnendruppelen om donderdag klaar te staan onder aan de alpe.

    

 


25-05-2023 – Bericht in de schakel
De PR gaat onverminderd door. Vandaag stonden we met ons team in het lokale dagblad! Vind hier de link naar het artikel


24-05-2023 – De berg op met iemand in gedachte
Er zijn meerdere mensen in ons team die met een sterke motivatie de berg opgaan! Vaak omdat iemand in hun naaste omgeving bekend is met kanker. Zo ook Annemieke. Annemieke wilde iets bijzonders doen om tijdens de toch aan deze mensen te denken:
Toen ik besloten had om de Alpe d’HuZes op te wandelen was de vraag: hoe neem ik de mensen voor wie ik loop symbolisch mee? Het moest iets kleins zijn en iets liefs. En liefst ook iets dat ik na afloop aan die persoon of een nabestaande kan geven als aandenken. Zo werd het idee van de mini knuffelbeer aan een sleutelhanger geboren. Onze dochter Fleur heeft alle sites afgestruind naar sleutelhanger beertjes met een t-shirt aan. Die zoektocht viel nog niet mee. Na 2 afgewezen bestellingen is het uiteindelijk toch gelukt. Daarna nog een avond borduren met de hulptroepen: Ferry, zijn moeder Christina en Fleur. En tadaaa 10 beertjes om straks te knuffelen als ik over de finish ben❣️


23-05-2023 – Aangekleed
Op 2 april werden de Vitesse deelnemers in de kantine voorzien van hun eigen shirts, mogelijk gemaakt door Wijnand Molijn van BMS Forwarding en tal van andere (sub) sponsors. Waar de Alp tot nu nog een mythische berg ver weg in Frankrijk was, kwam het hele project nu plotseling dichtbij. De outfit zorgde voor extra energie bij deelnemers en supporters.


22-05-2023 – Luuk bij TV Krimpenerwaard
Toen Luuk hoorde dat er een team van KV Vitesse naar de Alpe d’HuZes ging, wilde hij heel graag mee. Er was alleen één probleempje, de inschrijving was al gesloten. Luuk heeft zich na de inschrijvingsdatum met een persoonlijke motivatiebrief aangemeld per mail en we zijn blij dat hij daardoor samen met ons naar Frankrijk af kan reizen! Luuk is vanwege zijn brief samen met de chef de mission van Alpe d’HuZes Brenda Tholens geïnterviewd voor de regionale tv Krimpenerwaard.  In de uitzending vertelt hij waarom hij deelneemt.

** de uitzending van TV Krimpenerwaard duurt 1 uur en 50minuten en de volledige uitzending is te vinden op Youtube. Het filmpje hieronder begint vanaf het moment dat Luuk aan tafel komt. Veel kijkplezier!

 

Foto’s van achter de schermen:

 


21-05-2023 – Paaseitjesactie
Het team heeft de afgelopen weken zeker niet stil gezeten. Een mooi voorbeeld hiervan is de paasactie. Voor Pasen werd een mooie actie opgetuigd om onze leden en andere belangstellenden te voorzien van overheerlijke paaseitjes en andere lekkernijen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door BMS Forwarding die alle eitjes sponsorde en bakkerij Pot die het overige assortiment met korting aan Vitesse leverde. De actie werd, mede door onze sponsoren, een groot succes en leverde maar liefst € 2.200,00 (!) Euro op voor Alpe d’HuZes. Een prachtige samenwerking binnen en buiten de club leidde zodoende tot een geweldig bedrag dat Alpe d’HuZes namens Vitesse mocht bijschrijven in de strijd tegen kanker. Een groot compliment hierbij naar Jill die samen met haar ouders alle paaseitjes heeft ingepakt en voorzien van versiering. Er zijn nog (een klein aantal) zakjes te koop achter de bar.


19-05-2023 – Tussenstand
Met nog twee weken te gaan hebben we als team al een enorme stap richting ons streefbedrag gezet! In totaal is er nu 35.666 euro opgehaald. Een enorm (en ook wel surrealistisch) bedrag waar we als team enorm trots op zijn. Je kunt onze deelnemers nog steeds steunen! Onze deelnemers zijn op meerdere plekken te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de teampagina’s: klik hier voor Team 1 en klik hier voor Team 2.  Zoals al eerder beschreven kunnen er maar 10 deelnemers per team inschreven staan. Daarom hebben LuukJarno en Mike een individuele pagina. Je komt op hun pagina door op hun naam te klikken hierboven! Keep up the good work!

 


18-05-2023 – Het team is in volle training
1 juni komt ineens heel snel dichterbij. Om goed beslagen ten ijs aan de start te verschijnen komt in de groepsapp regelmatig een bericht wie er meegaat op fiets- of wandeltocht. Het resulteert in pittige trainingen die ook nog eens heel gezellig zijn!


16-05-2023 – Meet the team!
Begin maart toverde het Vitesse Video Team de veldkantine om in een gezellige huiskamer, waar de deelnemers op film mochten vertellen waarom zij meedoen aan de Alpe d’HuZes, hoe ze zich voorbereiden en nog veel meer. Je kunt hieronder al deze filmpjes bekijken. Geef de deelnemers de komende weken een (extra) schouderklopje, wens ze veel succes en plezier en (als je het missen kunt) steun ze ook financieel door middel van een donatie. Je kunt de link voor het doneren op meerdere plekken vinden. Scan bijvoorbeeld de QR-code van het filmpje, klik op de linkjes in onderstaand blogbericht of volg de deelnemers via hun eigen social media kanalen. Veel kijkplezier!

Filmpje Jill
Filmpje Leon
Filmpje Wijnand
Filmpje Willem & Jarno
Filmpje Dennis & Ruben
Filmpje Renee & Lindsey
Filmpje Martijn & Martijn
Filmpje Annemieke & Leo
Filmpje Remon & Suzanne
Filmpje Richard & Bernhard

**Een aantal deelnemers konden helaas niet aanwezig zijn op deze draaidag. Hen stellen we binnenkort aan jullie voor!

Hieronder een impressie van de opnamedag!

         


12-05-2023 – ALPE D’HUZES GAAT LIVE
Nog even in de achteruitkijkspiegel kijken: vorig jaar werd door Wijnand Molijn, eigenaar van Vitesse sponsor BMS Forwarding, het zaadje gepland om met een heus Vitesse team aan dit evenement deel te nemen. Het plan werd afgelopen jaar uitgewerkt en het resultaat is dat meer dan 20 mensen in ons team de Alp gaan bedwingen. Het ultieme doel is zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker. Naast de actieve deelnemers gaan ook zo’n 20 mensen mee als begeleider en/of supporter. Bovendien is het Vitesse Video Team (bekend van de livestreams en podcasts) ook gestrikt.

Daarom deze pagina op de Vitesse site. Wij (het VVT) willen jullie de komende weken zo goed mogelijk op de hoogte houden; zeg maar een verslag van “the road to the Alp”. Donderdag 1 juni is de dag dat onze wielrenners, hardlopers en lopers de Alpe d’Hues gaan bedwingen, dat mag tot maximaal 6x, vandaar dat het evenement ook Alpe d’HuZes heet. Er zullen in totaal zo’n 5000 deelnemers uit Nederland aanwezig zijn en een ongeveer even groot aantal supporters en begeleiders. Je hoeft er niets van te missen, want het Vitesse Video Team gaat op 1 juni live verslag doen bij de finish. Tijden volgen nog, maar je kunt via het Vitesse YouTube kanaal alles live meemaken.

Natuurlijk kun je de deelnemers ook financieel een hart onder de riem steken, graag zelfs! Je kunt onze deelnemers vinden via onze 2 teampagina’s: klik hier voor Team 1 en klik hier voor Team 2. Per team kunnen er 10 mensen ingeschreven staan, maar ons team bestaat uit 23 deelnemers. Luuk, Jarno en Mike hebben beide een individuele pagina. Wil jij hun sponsoren? Klik hier voor de pagina van Luuk, klik hier voor de pagina van Jarno en klik hier van de pagina van Mike. Momenteel staat de teller al op een bedrag van 30.408 Ons streefbedrag is 57.500 euro, dus we hebben jullie support nog hard nodig!

Aanstaande zondag stellen we op deze blogpagina alle deelnemers aan jullie voor. Tot snel!