Unicef

Jaarlijks houden honderden mensen een actie voor UNICEF. Hun steun betekent heel veel voor vele kinderen over de hele wereld. U kunt van alles doen. Organiseert u een feest of receptie? Vraag uw gasten geen cadeau mee te nemen, maar een schenking aan UNICEF te doen. Doet u mee aan een sportevenement? Laat u sponsoren!

Lever uw oude mobiel in (origineel) voor Unicef

 

Uw oude mobiele telefoons zijn geld waard. De organisatie Brainscape zamelt ze in voor UNICEF en krijgt voor elke bruikbare mobiele telefoon die kan worden gerecycled een vergoeding. Met dit geld kan UNICEF kinderen wereldwijd helpen.

Elk jaar verdwijnen miljoenen mobiele telefoons in verbrandingsovens. Zonde, want een weggegooide telefoon belast het milieu terwijl hij ook naar een nieuwe eigenaar had kunnen gaan.

Brainscape zamelt gebruikte telefoons in, zodat die in Oost-Europa, Azië, Zuid-Amerika en Afrika een tweede leven kunnen leiden. In landen in deze regio’s zijn ze zeer gewild, want het mobiele telefoonnetwerk is daar vele malen betrouwbaarder dan het vaste net. Bovendien krijgt Brainscape voor elke telefoon een bedrag, dat voor 50 procent ten goede komt aan het werk van UNICEF.

Hoe werkt het?

U kunt bij Brainscape gratis enveloppen aanvragen voor het opsturen van uw oude mobiele telefoon(s). Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Geen simkaart opsturen!

De SIM-kaart moet worden verwijderd. U kunt die weer hergebruiken in een nieuwe mobiele telefoon; uw telefoonnummer blijft dan hetzelfde. Mocht Brainscape toch een SIM-kaart aantreffen, dan wordt deze vernietigd. Hoesjes en opladers hoeft u niet mee te sturen, u kunt de batterij in de telefoon laten zitten.

Alleen werkende telefoons

De telefoons die u opstuurt mogen niet kapot zijn. Alle merken en typen mobiele telefoons zijn welkom, maar met het oog op de vergoedingen zijn telefoons van de volgende merken het meest interessant: Nokia, Ericsson, Siemens, Samsung, Motorola, Philips, Sony, LG, Alcatel, Sharp, Mitsubishi, Panasonic, NEC en Sagem.

De helft voor UNICEF

Gun uw oude mobiele telefoon een tweede leven. 50 procent van de opbrengst is bestemd voor UNICEF. Uiteraard kunnen bedrijven ook meedoen.

Brainscape staat op de lijst van inzamelaars, bedoeld in artikel 10.45 van de Wet Milieubeheer en voldoet daarmee aan alle eisen betreffende de inzameling van gebruikte mobiele telefoons

© 2014 KV Vitesse - Deze site is geoptimaliseerd voor resoluties van 1280x1024 en hoger. Lagere resoluties kunnen de site vervormen.