Terug

Trainen bij Vitesse binnen de huidige maatregelen

Wij zijn blij te kunnen melden dat de trainingen vanaf woensdag 29 april 2020 weer deels hervat kunnen worden voor bepaalde leeftijdsgroepen. Wij vragen jullie om dit volledige bericht in zijn geheel en nauwkeuring door te lezen.

Het zal allemaal nog wat anders in zijn werk gaan dan we gewend zijn, maar we mogen en dat is al heel fijn. Tijdens het hervatten van de trainingen zullen we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en het KNKV. Uiteraard blijft de keus nog wel bij de ouders/verzorgers of zij hun kind laten deelnemen, we respecteren daarin ieders keus.

Volgend op de aangepaste maatregelen betekent het dat de seniorenteams en G-teams nog niet zullen starten met trainen. Hopelijk kunnen zij ook dit seizoen nog in enige vorm het veld op, uiteraard zullen wij dit dan ook faciliteren binnen de mogelijkheden. De C, B en A-teams mogen al wel trainen, maar zullen geen partijvormen spelen en hierbij zullen wij als vereniging rekening houden met de 1,5 meter-norm.

De trainingen zullen plaatsvinden in de leeftijdscategorieën waarin volgend seizoen gespeeld gaat worden. Wij hebben deze keus gemaakt, omdat het huidige seizoen afgesloten is en we iedereen alvast de mogelijkheid willen geven om aan zijn of haar nieuwe categorie te wennen. Deze trainingen zullen gegeven worden door CTZ leden. In welke categorie je bent ingedeeld kun je onder dit bericht vinden.

Let op: Kom je niet? Dan is afmelden voor de training verplicht via ctz@kvvitesse.nl. Dit om te zorgen dat wij van te voren weten hoeveel spelers we kunnen verwachten en wij de begeleiding en situatie daar op kunnen inrichten. Als je vragen hebt, kun je uiteraard ook via de bekende weg bij ons terecht.

We zullen starten met trainen volgens het volgende schema.

 

Dinsdag
18.00-19.00 E spelers
19.15-20.15 C spelers
Woensdag
 17.30-18.30 Leeuwtjes en F spelers

 

Donderdag
 18.00-19.00 D spelers
19.15-20.15 B spelers
20.30-21.30 A spelers

 

Er gelden een aantal afspraken waar iedereen zich aan dient te houden. Niet omdat wij dit zo bepaald hebben, maar omdat we ons aan de voorschriften dienen te houden om de kinderen trainen te mogen geven.

  • Was je handen voor je naar de training komt en als je weer thuis bent.
  • Benader je een trainer met een vraag, houdt dan 1.5 meter afstand.
  • Kantine en kleedkamers zijn gesloten, alleen de WC is open. Kom dus volledig omgekleed.
  • Volwassenen (met uitzondering van de trainers) zijn helaas niet welkom op het terrein.

Dit betekent: uw kind afzetten bij het hek, einde van de training weer ophalen bij het hek. In de tussentijd bent u niet op of om het terrein aanwezig. De trainers zullen ervoor zorgen dat kinderen van jonge leeftijd bij het hek opgevangen worden. Wij vragen u met klem om bij het afzetten en ophalen van uw kinderen geen groep te vormen bij de in-/uitgang.

  • Je bent alleen aanwezig op de tijd dat je verwacht wordt. Je komt vijf minuten voor de training en na de training verlaat je direct het terrein weer. In de starttijden van de training is rekening gehouden met een kwartier speling, zodat iedereen veilig het terrein kan verlaten en betreden. Blijven hangen op de club is, hoe graag we dat ook zouden willen, op dit moment niet toegestaan.
  • Voor de C/B en A geldt, op het terrein houdt je 1.5 meter afstand van elkaar. Dit is een harde eis om deel te mogen nemen aan de trainingen. Houdt bij het reizen van en naar de training de richtlijnen van het RIVM aan.
  • Wij begrijpen dat er een harde grens getrokken is op de leeftijd van 18 jaar en dat dit bepaalde spelers die net 19 (geworden) zijn niet toestaat om te trainen. Wij volgen hierin echter de opgelegde richtlijnen en maatregelen en zullen hier dan ook geen uitzondering in maken. Voor de aanwezige spelers vanaf 14 jaar geldt, neem een identiteitsbewijs mee. Mocht er gehandhaafd worden door de gemeente, moet je jouw leeftijd kunnen aantonen.
  • Tot slot: luister te allen tijde naar de instructies van de aanwezige volwassenen.

Als vereniging willen wij op deze manier iedereen die volgens de richtlijnen mag sporten de mogelijkheid bieden. Uiteraard beseffen wij ook dat wij een flink aantal harde eisen opleggen die normaliter niet bij de sfeer van het verenigingsleven horen. Wij vertrouwen op dit moment op jullie begrip hiervoor en hopen uiteraard op een spoedige verbetering van de situatie.

Tot slot: laten wij als Vitesse met elkaar het goede voorbeeld geven!! Help elkaar hiermee, houd je aan de afspraken en herinner elkaar aan de afspraken waar nodig, en denk aan ons motto: Vitesse, met elkaar, vóór elkaar!!