Terug

VITESSE HERPAKT ZICH

Na de teleurstelling van vorige week waarbij uit werd verloren van Merwede, was het zaak om zich te herpakken voor Vitesse 1. Het werd een weerzien met Albatros uit Zwijndrecht, beide ploegen waren nog op zoek naar de eerste winstpartij en dat zou veel strijd opleveren. Eerst was het de beurt aan de reserves, Vitesse 2 had de winst in een spannende wedstrijd voor het grijpen maar verslikte zich in de laatste minuten toch in het taaie Albatros waardoor de eindstand 13-13 werd. (Foto’s: Klik hier)

Eerste helft

Vitesse 1 startte de wedstrijd vol energie, dat kon echter ook worden gezegd van de tegenstander. Dit leidde al vroeg in de wedstrijd tot harde, maar faire, duels onder toeziend oog van een flink aantal toeschouwers. De door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde ploeg wisselde in de beginfase goede aanvallen af met rommelige fases waarbij al snel de bal werd verloren. Beide teams leken met 7-7 de rust in te gaan maar de Barendrechters wisten enkele seconden voor rust de stand naar 8-7 te tillen.

Weersomstandigheden

Daar waar in de eerste helft nog met een zonnetje gespeeld werd, kwamen beide teams in de regen de kleedkamer uit. Dit kon nog wel eens een vervelende middag worden voor het team gecoacht door Niels Molendijk en Nathan van Helden.

Hogere versnelling

Niets was echter minder waar, Vitesse 1 kwam gretig de kleedkamer uit. In de eerste aanval na rust werd het gaatje direct naar twee getild na een doorbraak van Sven Golz. Dat zou niet de laatste keer geweest zijn op deze regenachtige namiddag. Ook verdedigend werd naar een hogere versnelling geschakeld, wat ertoe leidde dat Albatros nauwelijks tot goals wist te komen in de fase na rust. Zo werkte het vlaggenschip rustig naar een comfortabele voorsprong van 4 a 5 punten toe, mede dankzij twee treffers op rij van Robin van der Pol.

Consolideren

Met een goede voorsprong op het scorebord was het zaak deze niet meer weg te geven. Albatros bleef strijd leveren tot het laatste moment, dus er was geen ruimte om te verslappen en dat gebeurde ook niet. Vitesse creëerde veel goals uit doorloopballen wat uiterst effectief was in de aanhoudende regen. Albatros kwam geen moment in de buurt en een doorloopbal van Anne Luijendijk zette de eindstand van 19-13 op het scorebord.

Vitesse 1 kan dus met vertrouwen op naar Eindhoven, waar Rust Roest 1 a.s. zaterdag wacht. De wedstrijd op sportpark Strijp in Eindhoven begint om 15.50 uur.

Foto’s: Klik hier