Terug

Afloop zaal- en veldcompetitie 2019/2020

Ook Vitesse heeft kennis genomen van de beslissing van het KNKV aangaande de afloop van de veld- en zaalcompetitie van het seizoen 2019/2020. De tussenstanden in de zaal gaan als eindstand de boeken in en de veldcompetitie (die net over de helft was) wordt ongeldig verklaard. Promoties en degradaties in de zaal vinden dus wel plaats en dat lijkt ons een terechte keuze, op het veld wordt er niet gepromoveerd en gedegradeerd. Voor alle teams in het breedtekorfbal geldt dat zij zoals gebruikelijk volgend seizoen weer op niveau door het KNKV ingedeeld zullen worden.

Voor Vitesse betekent dat dat het reeds behaalde kampioenschap van Vitesse 2 in de zaal nu bekrachtigd is. Ook wij weten dat er momenteel belangrijkere zaken gaande zijn, maar een felicitatie voor de spelers en speelsters van 2 en trainer/coach Joop is op zijn plaats. Het zou bijzonder cru geweest zijn als de promotie niet door zou zijn gegaan, aangezien het tweede de titel al op eigen kracht behaald had middels een sterke reeks van elf overtuigende zeges. Er bestond geen enkele twijfel over welke ploeg in deze klasse de sterkste was. Een verdiend vervolg in de reserve eerste klasse is de terechte beloning.

Voor Vitesse 1 heeft de beslissing een wrange nasmaak. Door de spectaculaire 18-28 zege op koploper Maassluis leek een zenuwslopend en kansrijk slot van de competitie in het verschiet te liggen, maar nu de stand na elf duels tot eindstand is uitgeroepen rest een nieuw seizoen in de tweede klasse. Ons rest de felicitaties aan Maassluis over te brengen en komend seizoen de felbegeerde promotie na te streven.

Dat de zaalcompetitie afgesloten wordt met de standen na elf wedstrijden als eindstand betekent ook dat de wedstrijdkorfbalploegen Vitesse 3 en Vitesse 4 zich handhaven in de reserve derde klasse en dat de A1 ook komend seizoen in de overgangsklasse actief zal zijn. De C1 heeft degradatie helaas niet kunnen voorkomen. Andere ploegen in het wedstrijdkorfbal – A2, B1 en D1 –  zullen komend seizoen op hetzelfde niveau als dit seizoen uitkomen. Naast Vitesse 2 gaan onze felicitaties ook nog uit naar drie andere kampioenen in de zaal. De E3, de C2 en de D2 hebben recht op hun feestje. Alle kampioenen zullen uiteraard op een nader te bepalen tijdstip nog passend gehuldigd worden.

Voor de veldcompetitie betekent het dat Vitesse 1 komend seizoen een herkansing in de tweede klasse krijgt, Vitesse 2 opnieuw in de reserve eerste klasse zal uitkomen en dat Vitesse 3, Vitesse 4 en de A1 ook opnieuw zullen worden ingedeeld op het niveau waarop ze nu spelen. Hetzelfde geldt voor de andere wedstrijdkorfbalploegen: A2, B1, C1 en D1.

Competitiewedstrijden zullen er dit seizoen dus niet meer gespeeld worden. Hopelijk behoort het nog tot de mogelijkheden om voor de zomervakantie nog korfballend bezig te zijn, maar daarover is nu nog geen duidelijkheid. Ook Vitesse wacht de ontwikkelingen betreffende de afgekondigde maatregelen af.

Ondertussen zullen wij als CTZ de blik op komend seizoen richten en iedereen zo snel mogelijk op de hoogte brengen van de benodigde informatie aangaande het seizoen 2020/2021.

Let op elkaar en blijf gezond!

CTZ Vitesse