Terug

Eenvoudige zege Vitesse op Kinderdijk

Vooraf waren er gespannen koppies te zijn bij de korfballers van het door Cazdak Dakbedekkingen
gesponsorde Vitesse. Op de rol stond de lastige wedstrijd tegen “angstgegner” Kinderdijk. Een ploeg
waarin het verleden menigmaal de degens mee gekruist zijn en er uiteindelijk maar weinig
winstpunten mee genomen zijn. Maar gelukkig betekenen resultaten uit het verleden geen garantie
voor de toekomst. Het belang vooraf was duidelijk in een poule waarbij iedere ploeg van iedereen
kan winnen en dus de onderlinge verschillen klein zijn. Wil Vitesse echt meedoen om de promotie
naar de hoofdklasse dan was winst tegen de Kinderdijkers zeer gewenst, zo niet noodzakelijk !
Op een volgepakt sportpark De Bongerd begon Vitesse voortvarend aan de wedstrijd. Binnen een
paar minuten stond het al 2-0 maar zo snel als het kan gaan in het moderne korfbal stond het na 15
minuten weer gelijk 3-3. Een sterk spelende Anne Luijendijk tilde de voorsprong weer naar twee,
maar met name het andere aanvalsvak slaagde er niet in om de marge verder uit te breiden. Zo
bleven beide ploegen aan het elastiek met elkaar verbonden, waarbij het iedere keer wel Vitesse was
dat aan de positieve kant van de score bleef. De rust werd bereikt bij een 7-6 tussenstand.
De thee in de rust moet iets teweeg gebracht hebben bij de Barendrechters, want Vitesse kwam
flitsend uit de startblokken. Binnen 15 minuten tilde het collectief erg sterk spelende Vitesse de
stand naar 15-9. Knokkend voor elke bal lukte het nu wel om het tweede aanvalsvak aan het scoren
te krijgen, waarbij alle spelers een duit in het zakje deden. Kinderdijk kon er weinig tegenover zetten
en verviel al snel in de klassieke fout van zeuren tegen de scheidsrechter. Dat heeft nog nooit geleid
tot een ommekeer of een ineens veel beter spelend team, weten we uit de historie. Veel frustratie
bij Kinderdijk dus met als gevolg dat er geen bal meer door de korf ging. Vitesse hoefde dan ook
weinig moeite te doen om het gat van zes doelpunten in stand te houden en beleefde uiteindelijke
een makkelijke middag tegen een tegenstander waar erg tegenop gezien was. 17-12 werd de
eindstand.
Deze overwinning betekent dat Vitesse eerste blijft op de ranglijst en volop meedoet om de
promotieplaatsen. Datzelfde geldt voor de reserves van Vitesse die tegen dezelfde tegenstander
Kinderdijk een zakelijke 16-12 overwinning boekten. Ook zij blijven in de race voor promotie naar de
hoofdklasse. Mocht dat werkelijkheid worden dan kan gerust gesproken worden van een uniek
moment in de historie van korfbalvereniging Vitesse. Want twee teams in de hoofdklasse zou een
droomscenario zijn en ongekend voor Vitesse.