Terug

Na de korte winterstop mochten beide selectieteams de competitie hervatten tegen Die Haghe. Zowel het eerste als het tweede van Die Haghe gooit hoge ogen, het beloofde dus een zware avond te worden.

Vitesse 2

Eerst was het de beurt aan de beide tweede teams. Een clash tussen de gedeelde koplopers in deze reserve overgangsklasse poule, de belangen waren vanzelfsprekend groot.

De eerste helft was overduidelijk voor Die Haghe 2, de bezoekers waren hierin de bovenliggende partij. Vooral verdedigend legden ze de thuisploeg veel druk op waar Vitesse 2 zich nauwelijks onderuit kon spelen. Dit resulteerde in een 5-11 ruststand. De ploeg van Rien Graafland en Bart van der Waal zou een klasse beter moeten spelen in de tweede helft om nog kans te maken op punten, geen gemakkelijke opgave tegen het sterke Die Haghe.

Timon Roterman en Zenne Talman kwamen direct na rust in de ploeg, Lars Molenaar werd van vak gewisseld. Met deze tactische omzetting hoopten de coaches het spelbeeld te kantelen, met succes. 5 minuten na rust was de stand al weer 10-11. Het vervolg van de tweede helft was bloedstollend spannend, beide ploegen hebben geen gaatje van 2 meer kunnen slaan. Het leek een puntendeling te gaan worden tussen de gedeelde nummers 1 uit de poule. Maar slechts een aantal seconden voor tijd was het Roterman, die met zijn 4e goal in één helft Vitesse op voorsprong schoot. Die Haghe wist niet te scoren uit de laatste noodpoging. Belangrijke punten voor Vitesse 2 na deze memorabele comeback. De ploeg van Graafland en van der Waal gaat nu alleen aan kop in de reserve overgangsklasse.

(Meer foto’s Vitesse 2 – Die Haghe 2: Klik Hier)

Vitesse 1

Even later was het de beurt aan de beide eerste teams. Het ongeslagen Die Haghe, met Celeste Split in de ploeg, was de favoriet. Maar met een sterke verdediging zorgde het door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde team ervoor dat de gasten nauwelijks tot scoren kwamen in de beginfase. Zo stond er na zo’n 8 minuten spelen een 3-1 voorsprong op de borden.

De bezoekers schakelden een tandje bij en lieten zien over een ijzersterke verdediging te beschikken, en ook aanvallend ging het percentage omhoog. Toch lukte het Die Haghe niet om uit te lopen in de eerste helft, beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 7-10 ruststand.

Kort na rust kwam de thuisploeg nog op 8-10 maar in het vervolg van de tweede helft waren de Hagenezen duidelijk de betere partij. Het gebrek aan goals brak Vitesse op. De ploeg van Niels Molendijk en Ronald Berrevoets verloor uiteindelijk met 9-17.

Volgende week wederom 2 thuiswedstrijden voor de selectie. Voor het vlaggenschip betekent dit een ontmoeting met directe concurrent Pernix. De aanvangstijd is 19:05 in de Bongerdhal.

(Meer foto’s Vitesse 1 – Die Haghe 1: Klik Hier)