Terug

De selectie van Vitesse staat volgend seizoen onder leiding van Remco den Otter, Rien Graafland en Bart van der Waal. De Barendrechters zijn trots te kunnen melden dat Den Otter – kind van de club – komend seizoen zijn ervaring en kwaliteiten over gaat brengen aan de talentvolle spelersgroep.

Den Otter volgt het duo Niels Molendijk en Ronald Berrevoets op en zal als hoofdcoach van Vitesse 1 nauw samen gaan werken met Graafland en Van der Waal. De twee trainers/coaches van Vitesse 2 maken in hun eerste seizoen indruk met hun ploeg. De positieve geluiden en de mooie resultaten hebben ertoe geleid dat de overeenkomst met de twee coaches met een jaar is verlengd. Den Otter gaat het tweetal ook nauwer betrekken bij Vitesse 1. Met zijn drieën trainen en coachen zij volgend seizoen Vitesse 1 en 2. Vitesse 2 is in de zaal nog kansrijk voor promotie naar de reserve hoofdklasse, terwijl Vitesse 1 dichtbij lijfsbehoud in de overgangsklasse is.

Den Otter is binnen Vitesse uiteraard een bekende. Als speler èn als trainer was hij actief bij de oranje-zwarten. Daarnaast kende hij als speler succesvolle jaren in de hoofdklasse bij Deetos, terwijl hij als trainer deel uit maakte van de trainersstaf van de PKC-selectie in de Korfbal League. Dit seizoen geniet Den Otter van een sabbatical, daarvoor was hij drie jaar trainer van de junioren van Albatros uit Zwijndrecht.

Vitesse is zeer verguld met het feit dat drie bij de Barendrechtse club groot geworden mannen de selectie komend seizoen onder hun hoede hebben. De komende tijd zal het begeleidingsteam verder worden ingevuld. Ook zullen er nieuwe trainers voor de A1 worden gezocht, aangezien Vincent Brand en Robin van der Pol na twee succesvolle seizoenen hebben aangekondigd te stoppen.