Terug

VITESSE VERLIEST PUNTEN IN TILBURG

Na twee goede winstpartijen op rij was het voor Vitesse 1 zaak om te laten zien echt mee te willen
gaan doen om de bovenste plek. De beste verdedigende ploeg uit de poule, Vitesse, mocht op
bezoek bij Tilburg, de meest scorende ploeg uit de poule. Een mooi affiche.

Scherpe start
Met veel scherpte begon het 1e team aan de wedstrijd. Verdedigend werd veel druk uitgeoefend en
aanvallend werd er een goed rendement gehaald. Dat leidde tot een vroege 1-4 voorsprong. Helaas
kantelde dit spelbeeld, Tilburg herpakte zich sterk en kwam makkelijk tot goals. Dankzij een hoog
rendement van de tegenstander keek de door Cazdak DakbedekkingEN gesponsorde ploeg in de rust
tegen een 11-9 ruststand aan.

Tweede helft
In een steeds fysieker wordende wedstrijd bleef het spannend in de 2e helft, er werd van beide
kanten veel strijd geleverd. Vitesse 1 kon nog wel gelijk komen maar het lukte niet om de voorsprong
te grijpen tegen het gedisciplineerde Tilburg. De wedstrijd eindigde toch wel teleurstellend in een 18-
16 nederlaag.

Rug rechten
Het is aan Niels Molendijk en Nathan van Helden om de ploeg weer klaar te stomen voor aanstaande
zaterdag, al weer de laatste veldwedstrijd van het jaar. Het wordt een weerzien met
Merwede/Multiplaat. Om 15:20 is het eerst de beurt aan Vitesse 2; de ploeg gecoacht door Mandy
Wigant staat ongeslagen op de eerste plek en kan zaterdag Herbstmeister worden. Om 16:50 is het
de beurt aan het eerste, een belangrijke wedstrijd in de spannende poule 1E.