Terug

Vitesse wint thuis van Merwede,

Met de succesvolle zaterdag tegen Albatros nog vers in het geheugen, werd afgelopen week
toegewerkt naar de volgende lastige pot. Op de Bongerd stond voor zowel Vitesse 1 als 2 een
wedstrijd tegen Merwede uit Sliedrecht op het programma. Een kans om de resultaten van afgelopen
week een goed vervolg te geven.

Vitesse 2 leek lange tijd op weg om ook tegen Merwede een goed resultaat te halen. De eerste helft
stond de ploeg steevast aan de goede kant van de score, maar Merwede bleef goed aanhaken tot
aan de rust. In de tweede helft trok de uitploeg de wedstrijd langzaam naar zich toe. Hoewel Vitesse
nog een aantal keer tegenstribbelde en dichterbij kwam, lukte het deze week niet het tij nog te
keren. Einduitslag 12-15.

Voor Vitesse 1 was het zaak om goed uit de startblokken te schieten. En dat lukte naar behoren. Een
snelle 2-0 en een goede eerste fase van de wedstrijd leidde na een kleine 10 minuten tot een 6-2
voorsprong. De uitploeg schakelde een tandje bij en Merwede verkleinde de achterstand tot 7-5. Het
restant van de eerste helft liet twee ploegen zien die redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het verschil
in doelpunten bleef tot aan de rust rond de 3 doelpunten hangen. Een ruststand van 13-10 was dan
ook het logische gevolg. Een goede tussenstand om de kleedkamer in te gaan, maar Merwede liet in
de eerste helft ook zien dat het altijd een gevaarlijke ploeg blijft. De tweede helft zou Vitesse het dus
nog lastig genoeg krijgen om de punten ook echt in Barendrecht te houden.

De tweede helft begon en Merwede maakte al vrij snel ook de aansluitingstreffer, 13-11. Vitesse
reageerde echter stoïcijns, en breidde de voorsprong verder uit. Voor het eerst sloeg de thuisploeg
een gat van 5 doelpunten, 16-11. Merwede gaf achter nog wat meer gas, en begon de druk op te
voeren op de thuisploeg. Langzaamaan werd de voorsprong kleiner, en kregen de toeschouwers nog
een spannend slot voorgeschoteld. Met nog 5 minuten op de klok bracht Merwede de stand op 18-
17. Een minuut later werd de voorsprong echter weer verdubbeld naar 19-17. De laatste paar
minuten was het vooral zaak om verdedigend geen fouten te maken, en aanvallend de wedstrijd
definitief te beslissen. Dat lukte uiteindelijk met een strafworp, waarmee de eindstand van 20-17 op
het scorebord stond.

Een mooi resultaat voor Vitesse 1 om de eerste competitiehelft mee af te sluiten. Na 7 wedstrijden
met wisselende resultaten heeft Vitesse vooral laten zien dat het echt thuishoort in de 1 e klasse. Dat
het lastiger zou worden dan afgelopen jaren stond vast, maar Vitesse laat zien dat de terugkeer in de
1 e klasse terecht is. Mooie overwinningen tegen ploegen als Kinderdijk, KOAG, Albatros en Merwede
resulteren in 8 punten. Volgende week staat al de eerste returnwedstrijd op het programma tegen
Fortis, voordat men echt de zaal intrekt. Voor Vitesse vooral ook een mogelijkheid tot sportieve