Navigeer eenvoudig

Spreekbeurt over korfbal

Wat leuk dat je een spreekbeurt gaat houden over korfbal en Vitesse. Wij geven je graag tips hoe je dat aan kan pakken! Het is extra leuk om een korf en een bal mee te nemen naar de klas. Dat kan natuurlijk! Ook hebben we flyers die je uit kan delen. Stuur een mail naar wbm@kvvitesse.nl dan gaan we dit voor jou regelen!


Tips voor het maken van een toffe korfbal spreekbeurt

Tip 1

Allereerst: ga in stijl! Trek bijvoorbeeld je tenue aan. Laat een foto zien van je team. Als je een keer kampioen bent geworden, kun je de beker meenemen die je hebt gewonnen. Maak een kort filmpje hoe jij een doorloper maakt of van afstand schiet (en scoort) wat je kunt laten zien.

 

Tip 2

Als je een spreekbeurt houdt en alleen maar praat, wordt het al snel een beetje saai. Neem dus een korf en een bal mee! Laat wat coole moves zien. Nodig je klasgenoten uit om mee te trainen als zij het korfballen wel eens willen proberen. Ze zijn van harte welkom! Je kunt hiervoor een flyer in de klas uitdelen.

Tip 3

Kijk op de website van Vitesse voor meer informatie over onze vereniging, met name onder https://www.kvvitesse.nl/over-vitesse/

 

Tip 4

Om je te helpen heeft het KNKV een online spreekbeurtpakket samengesteld, zie  https://www.knkv.nl/kennisbank/spreekbeurpakket/. Over de geschiedenis van korfbal, topkorfbal, de verschillende korfbalvormen en leuke cijferweetjes. Wil je je klasgenoten uitdagen? In het pakket zitten ook korfbaltricks die je ze kunt laten uitproberen. En de juf of meester doet natuurlijk mee!

 

Veel succes met het houden van je spreekbeurt!