Terug

Op de dag dat Vitesse het 90-jarig jubileum groots zal vieren, zijn er ook nog sportieve feestjes te verwachten. We werken op 1 juni de vijfde speeldag af van de voorjaarscompetitie en dat betekent dat er met nog één speelronde te gaan al diverse ploegen hun doelstelling kunnen bereiken.

Waar Vitesse 1 en Vitesse 3 zich deze dag (knap) kunnen verzekeren van handhaving in hun klasse, is Vitesse 2 al zeker van deelname in de reserve hoofdklasse komend najaar. Een bijzonder knappe prestatie van de ploeg van Rien en Bart, die sowieso al kunnen terugkijken op een geweldig seizoen. Maar er zit heel stiekem misschien nog wel meer in het vat. Zaterdag komt koploper TOP (A) 2 en met een ‘alles mag niets moet’ instelling zou het wel eens historisch kunnen worden. Eerlijk is eer-lijk, de Belgen noemen het een waterkansje, maar dromen mag toch?

Maar we huldigen ook kampioenen deze dag. De A2 is al zeker van het kampioenschap, maar gaf aan dit pas op deze mooie zaterdag te willen vieren. Om 15.40 speelt de ploeg van Tamara en Ruben tegen KCR A2 en wat is er nu mooier dan een titel te vieren tegen KCR?

Een andere ploeg die zaterdag wellicht al de vlag in top kan hijsen is de Vitesse D2. In alle vroegte openen zij op het hoofdveld deze jubileumdag en winst tegen Nieuwerkerk D4 is voldoende om kampioen te worden. En dit alles dankzij de nipte late zege op KOAG D1 van afgelopen zaterdag. Allemaal vroeg uit de veren dus om de ploeg van Mik en Tim (en niet te vergeten hun altijd beschikbare vervangers Arjan en Nolan) aan te moedigen.

Dan voor de volledigheid nog even wat andere ploegen met kampioenskansen, maar voor wie het op de laatste speeldag aan gaat komen. Vitesse A3 speelt op de laatste dag uit bij concurrent Olympia A1, terwijl Vitesse 7 ook nog een kans maakt om Albatros 8 te achterhalen. Vitesse B3 heeft nog een piepkleine kans, maar drie punten achterstand op Gemini B1 lijkt iets te veel. Ook voor Vitesse C2 wordt het heel lastig, maar wel heel knap ontwikkeld dit seizoen.

Dan hebben we nog onze E-ploegen. E1, E2, E3 en E4 strijden er allemaal nog voor. Geen zekerheid dat het gaat lukken, maar mooi om er nog voor te spelen. Waar een kans is, gaan we er voor strijden.
Wij wensen alle ploegen zaterdag succes. Geniet van de mooie jubileumdag en laten we proberen deze dag met zo veel mogelijk mooie resultaten op te luisteren.